Hronika

[ Izvor: N1 ]

10. 09. 2021. 19:08 5

"Velja zamenjen novom nevoljom - Prelić sad vlasti treba na tribini"

Veljko Belivuk je bio potreban SNS-u, ali kada je taj Belivuk prešao granice strpljenja, ne samo predsednika, nego još nekih finansijski moćnih ljudi zbog ekscesa, onda je Velja zamenjen novom nevoljoim, to je sada Đorđe Prelić - smatra advokat i član Skupštine slobodne Srbije Boža Prelević.

Prelević objašnjava kako je vlasti bio potreban neko ko će da homogenizuje deo tribine.

- Brzo se videlo da se njegovi momci obračunavaju sa ovima što vređaju predsednika i onda se kroz kordon vraćaju na tribinu. To je igrokaz gde vođa tog dela tribine pokazuje uz koga je policija, a to je uradio Prelić. Zašto je vlasima potrebna bilo koja nevolja u vidu navijača? Mi imamo negovanje navijača u politici, i pre Arkana, pa nakon njega, iz dela tih tribina je i Palma. Uvek su oni imali svoju upotrebnu vrednost gde vam je potrebno da se nešto obavi nasilno, a da to ne možete putem institucija. Videli ste Velju u Mionici, Šapcu, na izborima u junu, oko Predsedništva, videli ste čemu služi, da se obračuna s demonstrantima. Vlast odbija i veze s Jovanjicom, Belivukom, razumem što odbijaju, ali ne treba biti mnogo pametan da vidite da niko drugi nema interesa da Velju promoviše i dovede na tribinu - rekao je Prelević.

Član Skupštine slobodne Srbije kaže i da navijači hoće svoje mesto u profitu i društvu i da zato pružaju usluge koje drugi ne mogu.

- Mislim da Beluivuk ima svoje ljude na tribinama i da ima neku moć, jer mislim da se tu vode neki razgovori iza kulisa, imam takav osećaj. Videćemo kad će suđenje da počne, ne verujem da će biti pre izbora, svašta je tu moguće. Vidite i ovi iz Jovanjice su na slobodi. I kod Velje je stradao inspektor koji ga je radio, kod Jovanjice je inspektor morao na poligraf i da se brani a kažu da je dobar. Ovde kad neko uhvati prestupnika i za šta bi svuda bio nagrađen, ide na ispitivanje - rekao je advokat Prelević.

Prelević je objasnio kako je došlo do toga da Đorđe Prelić, koji je bio u zatvoru zbog ubistva francuskog navijača Birsa Tatona nađe na slobodi.

- Podneo je zahtev za uslovni otpust, drugostepeni sud je našao da se on resocijalizovao i usvojio tu odluku. Predsednik veća je jedan izrazito dobar sudija, uživa nepodeljen ugled, samo najlepše mogu da kažem o njemu. Jeste muž ministarke pravde, ali ne bih spekulisao jer znam o kako kvalitetnom sudiji se radi. Međutim, odluka je neuobičajena jer ste imali čoveka koji ima i druge postupke, a zanimljivo je da je tužilac odustao posle 12 godina za krivično gonjenje, mislim da je bio napad na službeno lice, u mnogim mojim predmentima znam da je uvek odluka na štetu onoga ko traži otpust. Obrazlož je da je resocijalizovan, čak i policija ima pravo na stav, nisam siguran da je policija rekla da je saglasna, da to neko s vrha policije nije rekao - dodao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati