Hronika

Direktno.rs

27. 08. 2021. 21:12 18

Tepić: Šta je sve Tužilaštvo prećutalo o aferi Palma

Reizbor Zagorke Dolovac za prvog tužioca Srbije obeležiće dva slučaja. U prvom redu krnja optužnica protiv ubica iz Belivuk klana, koja obuhvatom zločina tek od 2019. godine ima ujedno i svrhu odbrane partije i bratije Vučić u stvaranju ovog klana godinama ranije. I ništa manje taktiziranje tužilaštva u aferi "Palma-pedofil”, nakon današnje objave da nema osnova sumnje - "za sada". Tačnije, dok ne prođu i politički izbori, rekao bi svaki normalan čovek i roditelj u ovoj zemlji - kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

- Nakon višemesečnih pretećih i agresivnih javnih nastupa Dragana Markovića Palme koji neprestano traju od 19. aprila, kada je prvi svedok izneo jezive činjenice o dugogodišnjem organizovanom podvođenju devojčica i devojaka u Jagodini, nakon ispitivanja još 29 svedoka čiji identiteti nisu poznati, tužilaštvo je objavilo da je zastalo. Međutim, tužilaštvo nije objavilo da nikada nije ponudilo zaštitu poznatim svedocima, da nikada i ničim nije ni pokušalo da doprinese da njihovi identiteti i izjave imaju maksimalnu tajnost, niti svoju sramotu da je ceo postupak pokrenut tek po zahtevu Dragana Markovića Palme, a ne tužilaštva po službenoj dužnosti nakon prvog svedočenja.

Iako je tužilaštvo naznačilo da ovim nije odustalo od prikupljanja podataka i pozvalo građane da pomognu  saznanjima, ovakav postupak je sraman, ali i opasan. Istovremeno predstavlja još jedan dokaz da građanima jedino preostaje da sami sprovode istražne i dokazne radnje. To ćemo i činiti, javno i neprestano, jer sa Zagorkom je dogorelo - zaključuje Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati