Hronika

Direktno.rs

10. 08. 2021. 15:12 25

Upravnik deponije u Vinči je osuđivani lopov (VIDEO)

Jedan od najvećih zagađivača glavnog grada Srbije jeste deponija smeća u Vinči, a požar koji na njoj već danima bukti izneo je gomilu problema na površinu. I dok privatne firme i gradska vlast svaljuju krivicu jedni na druge, možda je vreme da se podsetimo da deponijom zapravo upravlja osuđivani lopov.

Izvesni Predrag Stojimirović, upravnik deponije smeća u Vinči je čovek koji je osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog teške krađe. On je osmislio, organizovao i učestvovao u pljački specijalnog vozila koje je prevozilo novac, 2007. godine kada je ukradeno 16 miliona dinara. Stojimirović je opljačkao vozilo firme u kojoj je tada bio zaposlen i od koje je primao platu.

- Potpuno je neverovatno da neko sa ovakvom biografijom može da upravlja bilo čime u ovoj zemlji i u ovom gradu. To je samo još jedan primer kako Srpska napredna stranka uhlebljava svoje partijske drugove, prijatelje i kumove koji sutra treba da "završe" neku njihovu kombinaciju - navela je svojevremeno Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Stojmirović je tada bio radnik „Progarda“ i bivši policajac. On je 23. aprila sa kolegom prevozio novac, vlasništvo nekoliko beogradskih firmi, insistirajući da se pare „pokupe“ i u firmama koje tog dana „nisu bile u planu“. Sa dvojicom uhapšenih, koji su ih pratili u „audiju“, dogovorio se da kod „C marketa“ zamoli kolegu da izađe iz kombija da mu kupi nešto slatko.

Neposredno posle pljačke, Stojmirović je policiju uveravao da je napadač ušao u vozilo, uperio mu pištolj u glavu i naredio da vozi, zatim ga razoružao i izbacio iz vozila kod Nerodimske ulice. Istraga je, međutim, pokazala da u „Progardov“ kombi niko nije ni ulazio, već je Stojmirović sam „dodao gas“ i odvezao se do Zvezdarske šume, prateći “audi” u kojem su se nalazili Đorđević i Mijanović. U Zvezdarskoj šumi su izvadili džakove sa novcem i plen podelili. “Progardovom” radniku pripalo je 50 odsto, a nakon podele, zapalili su vozilo firme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati