Hronika

[ Izvor: 021.rs ]

04. 08. 2021. 15:16 2

"PRAVDA ZA NINU": Zatražen pritvor za vozača iz Petrovaradina

Osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je nakon saslušanja zatražilo pritvor za P. R (21), osumnjičenog za udes u kojem je, u Petrovaradinu, 6. juna, nastradala Nina Rađenović.

Tužilaštvo kaže da je pritvor zatražen zbog postojanja osobitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke.

U saopštenju se posebno navodi da je pritvor zatražen jer je tužilaštvo tek naknadno nakon podnošenja krivične prijave došlo do saznanja da postoji više očevidaca predmetne saobraćajne nesreće, koje je potrebno ispitati u svojstvu svedoka.

Nakon tog saznanja smatramo da sada postoje razlozi za određivanje pritvora po ovom osnovu - navode u Osnovnom javnom tužilaštvu.

 U Osnovnom sudu su za 021.rs rekli da je danas Osnovno javno tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora i predmet je zaprimljen i dodeljen sudiji za prethodni postupak. 

 - Imajući u vidu da nije određeno zadržavanje do 48 sati od strane Tužilaštva, sud će u najkraćem roku zakazati njegovo saslušanje na osnovu predlogu koje je podnelo Tužilaštvo. Osumnjičenom će biti poslat poziv na saslušanje i nakon što bude saslušan biće doneta odluka o tome da li će mu se odrediti pritvor do 30 dana - naveli su u sudu.

Za 021.rs nisu mogli da navedu kada će biti novo saslušanje osumnjičenog i da informaciju o tome zatražimo narednih dana, jer će sudija u kratkom roku zakazati saslušanje i poslati poziv.

Porodice nastradale dvadesetjednogodišnje Nine Rađenović danas je uputila molbu da se pronađe mladić koji je bio svedok saobraćajne nesreće. 

Tužilaštvo je podsetilo da je novosadska policija podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog P. R, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za šta je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina. 

U saopštenju koje je potpisao Osnovni javni tužilac Dejan Rakonić se kaže i da nakon saslušanja osumnjičenog nastavljaju da preduzimaju sve potrebne dokazne radnje u skladu sa zakonom, a u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo da su porodica i građani prošle nedelje organizovali protest nezadovoljni radom tužilaštva, jer je prošlo gotovo dva meseca a da osumnjičeni nije bio saslušan. Razlozi za to su se pronalazi u godišnjim odmorima tužilaca, a potom i advokata osumnjičenog. 

Građani su na protestu, tokom kojeg je došlo i do incidenata, zatražili da se osumnjičenom mladiću odredi pritvor, uz pretnju da će započeti dvadesetčetvoročasovnu blokadu Preradovićeve ulice, ukoliko to ne bude učinjeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati