Hronika

Direktno.rs

25. 07. 2021. 16:24 9

Preti hapšenjem za džoint, a okopavao Jovanjicu (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u maju ove godine da u Srbiji, dok je Aleksandar Vučić njen predsednik, marihuana neće biti legalizovana i da će biti uhapšeni svi oni koji se bave narkoticima, pa i oni sa jednim džointom. S druge strane, taj isti Vulin posećivao je Jovanjicu, u kojoj je pod plaštom uzgajanja organskog povrća, napravljena najveća farma marihuane u Evropi.

- Ne verujem u podelu na lake i teške droge. Ja verujem u stepenice kada su narkotici u pitanju - kreneš od marihuane, završiš na igli. Uvek ću u parlamentu, ako se to postavi kao tema, glasati protiv legalizacije marihuane - rekao je Vulin pre dva skoro tri meseca.

Ukoliko se za jedan džont hapsi, koliku bi onda trebalo kaznu da dobiju svi akteri afere Jovanjica, gde se marihuana gajila na prostoru od 12 hektara?

Da ironija bude veća, ministar policije je i sam, dok je bio ministar za rad, obilazio Jovanjicu, brao paradajz i okopavao useve. Tada je Vulin nonšalantno ćaskao sa Predragom Koluvijom, jednim od glavnih aktera afere Jovanjica i istakao da su ovakva preduzeća razvojna šansa za Srbiju.

I dok se Koluvija žalio kako nema radnika u Jovanjici i zahvaljivao ministru na poseti, ta ista Jovanjica je od organske proizvodnje prešla na unosniju, proizvodnju marihuane, i to u tonama.

Kako je moguće da veliki borac protiv narkotika Aleksandar Vulin nije znao šta se dešava na farmi koju je obilazio? Kada se pomenu činjenice da su Jovanjicu obezbeđivali ljudi iz policije, vojske i obaveštajne agencije, zaključak se nekako nameće sam...

Jer jedan džoint je kriminal, a  pet tona marihuane, to je biznis.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati