Hronika

[ Izvor: Blic ]

05. 06. 2021. 22:47 47

Jovičić o 350.000 evra: To je ušteđevina i POKLON ZA SVADBU

Predsednika opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je uhapšen zbog sumnje da je omogućio nelegalnu gradnju na toj opštini, na saslušanju je izneo svoju odbranu i tvrdio je da je 350.000 evra, koji su pronađeni tokom pretresa njegove kuće - ušteđevina!

Kako "Blic" saznaje, Jovičić je na saslušanju negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret i rekao je da je u periodu od 2016. do 2017. godine opština Palilula podnosila najviše prijava protiv ilegalne gradnje.

On je na saslušanju rekao da je 350.000 evra u kešu koje je imao u svojoj kući - ušteđevina i pare od svadbe!

Jovičić je inače svoju suprugu Mirjanu oženio 2014. godine, međutim kako navodi i sedam godina kasnije uspeli su da sačuvaju "novac koji su tad dobili".

Kako kaže Jovičićeva advokatica Zora Dobričanin, predsednik opštine Palilula je izneo odbranu na saslušanju.

- Izneo je detaljnu odbranu, onoliko koliko je mogao s obzirom na to da nije mogao da pročita krivičnu prijavu i nije imao uvid u dokaze pošto mu je samo predočena naredba o sprovođenju istrage - rekla je Dobričanin.

Podsetimo, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula. Predsedniku opštine Palilula Viši sud je noćas odredio pritvor do 30 dana.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 47

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati