Hronika

[ Izvor: Novosti ]

05. 06. 2021. 09:14 14

Jovičiću određen pritvor do 30 dana

Aleksandru Jovičiću, predsedniku opštine Palilula Viši sud je noćas odredio pritvor do 30 dana. Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru SNS Aleksandru Jovičiću, kao i za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D.V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati