Hronika

[ Izvor: Ucentar.rs ]

26. 05. 2021. 23:14 2

Maturant (18) izboden na žurci u Kragujevcu

Na sinoćnoj žurci povodom poslednjeg dana školske godine u tuči dve grupe mladića L.D (18) iz Kragujevca izboden je nožem. Zbrinut je u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu, ali kako se radilo o lakšim telesnim povredama pušten je na kućno lečenje.

Tuča se dogodila u selu Gornja Sabanta udaljenom 13 kilometara od Kragujevca. Proslavi je prisustvovalo oko stotinak gostiju.

- Tuča je počela kada je jedna grupa mladića iz Kragujevca nepozvana došla na žurku. Nastao je opšti metež i tuča. Neko je pozvao i policiju. Međutim, dok su pripadnici interventne stigli na lice mesta, svi vinovnici tuče su pobegli kroz obližnju šumu, a L.D je ostao da krvari - priča jedan od očevidaca za portal ucentar.rs.

U Kragujevcu policija prethodno rasturila "matursku proslavu"

U toku dana policija u Kragujevcu je mirnim putem maturante kragujevačke Gimnazije isterala iz jednog obližnjeg kafića. Na desetine njih okupilo se da proslovi poslednji dan školske godine, a onda su šetali kroz grad. Kretali su se glavnom kragujevačkom ulicom pored Eparhijskog doma i najavljivali da će otići da potraže mesto za proslavu. Neki od prisutnih sa žurke tvrdili su da se upravo grupa mladića pojavila u Gornjoj Sabanti gde se dogodio incindent.

MUP se nije oglašavao povodom ovog događaja, ali se nezvanično saznaje da napadač nije uhapšen i da se za njim intezivno traga.

Međutim, sama žurka otvorila je mnoga pitanja.

Kuća na dan do 200 evra

Kuća u kojoj se organizovala žurka u vreme kada je Vlada Srbije propisala stroge epidemiološke mere izdaje se se "na dan" i cena se kretala od 150 do 200 evra. Nema obezbeđenje, a prema rečima sagovornika, i drugi uslovi su problematični za organizovanje sličnih proslava.

- Uglavnom su gosti srednjoškolci i mladi. Ima prazan bazen dubine oko četiri metara koji je prazan. Ne zna se ni da li su prijavljeni ili rade ilegalno. Uglavnom imali su "menadžera" koji se bavio organizacijom i naplatom izdavanja kuće za keš. Kuća se izdavala i organizovane žurke u vreme pandemija koronavirusa - kaže sagovornik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati