Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

26. 05. 2021. 08:21 2

Vuletić: Neprijatelj države su oni koji siluju

Bivši potpredsednik fudbalskog kluba Partizan, Vladimir Vuletić, stigao je do SBPOK-a na saslušanje. Njemu je poziv upućen zbog navodnih zloupotreba dok je bio funkcioner kluba.

Vuletić je ispred SBPOK stigao sam i čekao je svog advokata, nakon čega se obratio medijima. U poslednje vreme, Vuletić je privukao veliku pažnju javnosti izjavama, nedavno je naveo da je „vlast nudila novac studentima da ga optuže za pedofiliju.“

Govorio je o zloupotrebama u FK Partizan, ali i kriminalnim radnjama grupe vođe navijača Veljka Belivuka.

- Samo dan nakon što sam juče ispred Palate pravde predao zahtev za prikupljanje obaveštenja u vezi sa medijskom hajkom koja se sprovodi nadamnom od strane najviših državnih funkcionera vladajuće stranke, a u vezi sa njihovim neistinitim napadima na mene, koji se odnose na krivična dela obljube nad detetom, što je skandalozno, danas dobijam poziv od dežurnog dispečera SBPOK. Pozvan sam da dođem zbog prikupljanja podataka u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica. Na moje pitanje o čemu je reč, dobijam informaciju da je reč o FK Partizan, iako ja nikada nisam u klubu Partizan bio odgovorno lice - rekao je u utorak Vuletić i dodao da je jedino odgovorno lice u FK Partizan Miloš Vazura, generalni direktor.

U društvu advokata, Vuletić je imao šta da kaže kada je došao pred SBPOK.

- Oni su planirali da ja budem saslušan u utorak, pre finala Kupa, ili za vreme finala, to ne znamo. Ja sam se javnom tužiocu obratio u ponedeljak, juče je bio utorak, juče su odmah ujutru došli pripadnici SBPOK-a, međutim, ja sam otišao na doručak u obližnji restoran, 20-ak metara udaljen od mog prebivališta. Sticajem okolnosti smo se mimoišli, onda su me nezadovoljno, zlovoljno pozvali telefonom. Rekli su da su me tražili i da me nema, rekao sam da sam morao da doručkujem. Ovo je izgledalo kao da sam neki izgrednik koji treba da dok je finale Kupa, provedem vreme sa policijom, da ne bih napravio skandal neki.

Kako kaže, ovo u dobroj meri korespondira sa konferencijom za medije i sa njegovim zahtevom da se stane na put besprizornom i nedostojnom kršenju digniteta.

- Ovo je gaženje slobodoumnog građanina. Tekovina civilizacije je da ne moramo svi isto da mislimo. Možemo i da budemo protivnici, rivali, a ne smemo biti neprijatelji na ovaj način. Nisam neprijatelj države, ovu državu volim. Neprijatelji države su oni koji siluju. I siluju institucije - naveo je Vuletić, koji je potom ušao u SBPOK.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati