Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

18. 05. 2021. 15:36 5

Jurić saslušan u UKP

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić ispitan je danas u Upravi kriminalističke policije o svojim saznanjima u vezi sa pedofilima u Srbiji, o čemu je u prethodnom periodu govorio u više javnih nastupa.

- Dao sam izjavu u svojstvu građanina u vezi sa svojim saznanjima o svemu onome sa čime se Fondacija bavi. Zahvalio sam na profesionalnosti pripadnicima Odeljenja za krvne i seksualne delikte - rekao je Jurić nakon informativnog razgovora sa policijom.

Jurić je juče u podkastu za Nova.rs govorio o "pedofilskom lobiju" u Srbiji u kojem, kako je naveo - jedni štite druge.

On je rekao i da strah nije razlog zbog kojeg nije otkrio ime političara-pedofila o kome je ranije javno govorio.

- Nije strah u pitanju. Ja sam jako svestan da određeni ljudi znaju da ja znam za njih. Ja sam jako svestan da ti ljudi, ukoliko počnu da gube tlo pod nogama i da gube sve privilegije u ovom društvu i tu moć, da su spremni na sve - rekao je Jurić.

 MUP: Jurić nije rekao imena seksualnih zlostavljača dece

Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon saslušanja Igora Jurića se oglasilo saopštenjem, u kome je navedeno da je Jurić saslušan zbog izjava o "pedofilskom lobiju". Obraćanje MUP-a prenosimo u celosti:

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili su danas razgovor sa Igorem Jurićem u svojstvu građanina zbog njegovih izjava koje je izneo u medijima o takozvanom "pedofilskom" lobiju u Srbiji. Ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo ni jedan dokaz niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja dece kojima bi potkrepio izjave date u medijima.

Gospodin Jurić je izjavio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno već da misli na ranije presuđene slučajeve. I posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva.

Gospodin Jurić nije naveo ni jedno ime niti je ukazao na pojedinca ili grupu pedofila ili njihove žrtve kao ni na one koji ih štite", zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati