Hronika

[ Izvor: N1 ]

01. 05. 2021. 07:51 3

"U slučaju Papić traži se žrtveno jagnje"

Posle 50 dana provedenih u pritvoru, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić, od sinoć se brani sa slobode. Osumnjičen je da je trgovao uticajem kada je naložio policajcima beogradske policije da vrate blindirani automobil, privremeno zadržan zbog pretresa, Marku Miljkoviću, desnoj ruci vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka. Zbog Papićevih optužbi, tužilaštvo je saslušalo i ministra Stefanovića. Međutim, neizvesno je da li će se Papiću uopšte suditi. Sagovornici N1 ocenjuju da nekadašnji saradnici traže "žrtveno jagnje" za taj slučaj.


- Sve sam radio po nalogu ministra Stefanovića - tu rečenicu je bivši policijski funkcioner Goran Papić ponavljao 50 dana, koliko je proveo i u pritvoru. Podsetimo, uhapšen je zbog optužbi da je počinio zloupotrebu službenog položaja time što je aprila 2020. god. naložio tadašnjem načelniku Policijske uprave za grad Beograd Milenku Munižabi da vrati oduzeti automobil Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka, piše N1.

Pošto je tužilaštvo, tek na insistiranje suda, saslušalo bivšeg ministra policije, Papić je pušten da se brani sa slobode. Stefanović tvrdi da nikakve naloge nije davao, Papić za svoje optužbe nema dokaze, jer ga je, kako kaže ministar, zvao telefonom putem aplikacije „Signal“.

Novinar Filip Švarm smatra da se taj slučaj nikada neće raspetljati i da se traži žrtveno jagnje.

- Ko je tu u pravu - nikada se neće saznati. Iz celog slučaja se vidi da je jedan čovek, koji je profesionalno radio svoj posao, potpisao nalog, jer drugačije nije moglo. Dakle, Munižaba taj nalog sigurno ne bi potpisao da nije imao naređenje. U čemu je problem? Pa, naređenje je dato usmeno, a Papić i Stefanović su vodili računa da na taj način između sebe komuniciraju i da ne ostave nikakve pisane tragove - navodi Švarm.

Više tužilaštvo treba da odluči da li će protiv Gorana Papića podneti optužni predlog i izvesti ga pred sud. Novinarka Tanja Milovanović sumnja da će suđenja biti. "S obzirom na to da bi mi na tom suđenju mogli da vidimo suočavanje Stefanovića i Papića, koji su do skoro bili najbliži saradnici, nikome od njih dvojice ne bi išlo u prilog, na tom suđenju, šta bi novinari mogli da čuju, a to suđenje bi moralo da bude otvoreno za javnost", navodi ona.

Na tom suđenju, jedan od svedoka bi bio i bivši načelnik gradskog UKP-a Milenko Munižaba, koji je i zahtevao da Miljković bude priveden na informativni razgovor, a njegov blindirani auto pregledan. Munižaba iza sebe ima dugu policijsku karijeru, bez kontroverzi. Svojevremeno je bio i načelnik Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, a pre toga, u tom odeljenju, bio je šef Odseka za rasvetljavanje krivičnih dela u saobraćaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati