Hronika

M. R.

04. 03. 2021. 14:27 11

Pola godine "NANOGICE" ZA PREBIJANJE: Policajac osuđen posle osam godina

Policijski inspektor Nenad Jovanović iz Vranja, koji je sa šestoricom momaka brutalno pretukao i godinama maltretirao porodicu Bojane i Tanje Janković, osuđen je na šest meseci kućnog zatvora! Za ovo delo zaprećena je maksimalna kazna od osam godina, pa nije čudno što je šestomesečni kućni zatvor, popularniji kao "nanogica ili elektronski nadzor" izazvao burne reakcije javnosti, ali i Jovanovićeve žrtve Bojane!

Bojana Janković je za Direktno.rs rekla da je kazna na koju je policijski inspektor osuđen skandal i sramota, jer je za to delo zaprećena kazna maksimalna od 8 godina zatvora.

- Sve to je predugo trajalo, oni su nas mrcvarili sa svim ovim osam godina, advokati kažu da za tim nije bilo potrebe, da se sve završava za tri ročišta jer je sve bilo kristalno jasno. Postoji video snimak gde se svi oni jasno vide, kao i kako inspektor konkretno mene udara u nos i kako ja padam. Oni su čak protiv nas podneli krivične prijave, koje su odbačene na kraju. Sve vreme mi vodimo taj proces i kao okrivljeni i kao oštećeni i mrcvarimo se, jer je taj inspektor doneo neku lažnu potvrdu za lake telesne povrede i onda su mene i moju sestru tužili da smo mi njega napale i nanele lakše telesne povrede. Velika je sramota što je on dobio šest meseci kućnog zatvora, elektronski nadzor - rekla je Jankovićeva. 

Kako kaže, prostepena presuda je bila na godinu dana zatvora, međutim, svim silama su se potrudili da bude presuda montirana na šest meseci, kako bi se Jovanoviću sačuvao posao.

- Postoji strašna sprega kriminala, policije, tužilaštva i jednog dela pravosuđa. Jako je bitno da oni njemu sačuvaju posao, jer da je ostala presuda od 12 meseci, on bi automatski izgubio posao. Po starom zakonu u policiji koji je važio u vreme izvršenja krivičnog dela, on će da radi sa nanogicom - rekla je Jankovićeva.

Ona ističe da će pokušati da zakažu razgovor sa ministrom policije.

- Ovo se nikada nigde nije desilo, da policijski službenik radi sa nanogicom. Nije normalno da neko ima nanogicu za nanošenje teških telesnih povreda. Sa druge strane to je jako loša poruka, nama u Vranju žive roditelji. Već jednom su im bacili bombu na kuću, uopšte nam ovo ne uliva ni sigurnost ni poverenje. Verujemo da postoji neki mehanizam u MUP-u i da može da se uradi revizija disciplinskog postupka - rekla je Bojana i dodala da će država da plati samo za sudske troškove tri miliona dinara.

- Postoji neki izveštaj unutrašnje kontrole iz 2012. godine koji je perfektno urađen, to su bili neki normalni i pošteni ljudi, u tom izveštaju postoje elementi zbog kojih on mora odmah da napusti radno mesto, a ne da radi sa nanogicom.

Podsetimo, policijski inspektor Nenad Jovanović, poznatiji kao Jovka, na jednom slavlju u Vranju nokautirao je Bojanu Janković i polomio joj nos, zbog čega je dva puta operisana. Bojanin i Tanjin otac Zoran je tada brutalno pretučen, pošto su ga šestorica momaka oborili na zemlju i šutirali, a Bojanin suprug Darko uboden je oštrim predmetom isped ruke. 

O svemu tome postoje dokazi u vidu lekarskih nalaza i izjave svedoka, kao i video snimak. Cela tortura koju je porodica Janković pretrpela nastala je pošto je novinarka Tanja Janković "otvorila temu" Kolubara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati