Hronika

Direktno.rs

03. 03. 2021. 12:09 9

Preživeo tri pokušaja atentata, tuče, droga, nameštanje utakmice: Ko je Snajper?

Uhapšeni Slobodan Milutinović, zvani Snajper iz Novog Sada, kontroverzna je ličnost po više osnova. Protiv njega policija je podnela čak 15 prijava, i za pokušaj ubistva D.S. 2017. na stadionu Partizana. U decembru 2020. postao je član Upravnog odbora FK Vojvodina, na čiji stadion mu je Osnovni sud u Novom Sadu zabranio ulaz zbog nasilja!

Milutinović je uhapšen u poznatom hotelu "Vučko" na Jahorini rano jutros, a njegov brat Nenad u Novom Sadu, piše Nova.rs. Za sada nije poznato koji su razlozi hapšenja, ali se Milutinović godinama povezivao sa kriminalom, drogom, reketiranjem i nasilničkim ponašanjem. Na njega je čak tri puta pokušan atentat postavljanjem eksploziva pod automobile, a Luftika je pisala da je osuđen zbog droge i prostitucije.

Snajperov uspon navodno blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora Vojvodine kome je Milutinović bio telohranitelj, a nastavljen dolaskom Miloša Vučevića za gradonačelnika Novog Sada.

Milutinović je nekad bio jedan od vođa frakcije G-3, navijača Voše, a u međuvremenu se prabacio na predsedničku funkciju u Kabelu.

Protiv Milutinovića, policija je podnela 15 prijava, između ostalog i zbog pokušaja ubistva 2017. u Beogradu na stadionu u Humskoj, kada je pretučen i teško povređen D.S., kao i za trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, ugrožavanje sigurnosti.

Izbegao smrt u kolima s bombom

Upravo je Milutinović dobro poznato lice novosadskoj policiji, ali i javnosti, pošto je reč o prvom čoveku FK Kabel, koji je, između ostalog, u februaru prošle godine izbegao smrt u eksploziji bombe u svom automobilu, a pre toga je još dva puta bio na meti napadača. Preživeo je i kada mu je kriminalac iz suparničkog klana zario u leđa sečivo od 20 centimetara. 

- Milutinović je oko 19 sati seo u automobil i kada ga je pokrenuo u rikverc odjeknula je snažna detonacija. Imao je veliku sreću i prošao samo sa frakturom skočnog zloba, pošto je istragom utvrđeno da je pod njegov auto bila postavljena velika eksplozivna naprava - potvrđeno je tada.

U izveštaju o tom događaju se navodi da je detonacija bila toliko jaka da je na mestu gde je auto dignut u vazduh ostao krater u asfaltu, a popucala su i stakla na okolnim kolima i objektima.

- To je bio treći Milutinovićev auto koji je namerno uništen. Najpre mu je u novembru 2013. zapaljen džip "mercedes". Pet godina kasnije, krajem oktobra 2018, na parkingu u namerno izazvanom požaru izgoreo je "volvo", koji je on uzeo na lizing - pisali su mediji.

Nameštanje utakmica, napad na igrača 

Milutinović je u žižu javnosti, ponovo dospeo i u maju prošle godine pošto je FSS drastično kaznio klub koji vodi Kabel zbog nameštanja utakmice, oduzimanjem deset bodova i novčano, sa tri miliona dinara. Zbog toga, klub sa Štranda nije uzet u razmatranje za popunu Superlige iako je zauzimao vodeće pozicije u Prvoj ligi.

Njegovo divljanje po sportskim borilištima dolazi pod lupu javnosti 2017. godine. Tada je, posle završetka utakmice Ružomberok - Vojvodina u Slovačkoj, koju je domaćin dobio sa 2:0, fudbaler Nikola Trujić medijima ispričao da ga je u svlačionici napao Slobodan Milutinović, koji je sa još desetak pristalica Vojvodine ušao u svlačionicu.

- Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: Šta ti glumiš?! Dokle mi tebe više da trpimo. Kada je on završio, šakom u glavu me je udario njegov rođeni brat Nenad i dodao: Videćemo se mi u Novom Sadu, ispričao je Trujić novinarima nakon napada.

Fudbaler je objasnio da su mu navijači rekli da "neće više da ga trpe u timu, da više neće igrati", kao i da više nije igrač Vojvodine i da će podneti tužbu protiv kluba i napadača.

Reketiranje fudbalera, batinjanje...

Podsetimo, Nikola Ćulum (22), brutalno je pretučen 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona Vojvodineu. Krivičnu prijavu protiv NN počinioca, Nikola je podneo dan kasnije, kada je i saslušan u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu. Iza napada, kako Nova.rs saznaje, stoje “navijači” FK Vojvodine (među njima je i sin sudije Maja Vujovića), koje kontroliše Snajper, koga su nekoliko puta pokušali da ubiju, i koji je dobro poznat pravosudnim organima.

Snajper se dovodio u vezu i sa Draganom B., koji je početkom februara ove godine uhapšen zbog pokušaja reketiranja.

Dragan B. koji je inače bio član Skupštine FK Vojvodina u prethodnom sastavu, probao je da iznudi 40.000 evra od Mladena Devetka, defanzivca Vojvodine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati