Hronika

Direktno.rs

14. 02. 2021. 15:03 12

ODAVAO TAJNE MEDIJU 30 dana pritvora za Milačića

Bivši šef UKP Ilija Milačić, blizak Nebojši Stefanoviću, bivšem ministru policije, saslušan je danas pred Višim tužilaštvom u Beogradu zbog odavanja službene tajne i njemu je određen pritvor od 30 dana kako ne bi uticao na svedoke i ponovio delo. Kako je Direktno. rs pisao, on je jednom režimskom portalu i novinama odavao službene informacije.

- Osumnjičeni je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti izvršenja krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, u periodu od aprila 2020. godine do danas. Prilikom saslušanja isti je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret - saopštilo je Više tužilaštvo.

Inače, naš portal je juče doneo ekskluzivnu fotografiju Milačića sa Aleksandrom Papićem, takođe bliskom Stefanoviću. I Papić je, kao i Milačić, pušten niz vodu, od struje koju predvodi Aleksandar Vučić, iako su nekada žarili i palili MUP-om i Srbijom.

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 14. februara 2021. godine, nakon saslušanja osumnjičenog I.M doneo rešenje kojim je prema I.M odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - navodi se u saopštenju Višeg suda.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, saopštio je sud.

Milačić je uhapšen u četvrtak uveče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati