Hronika

R. Ć.

07. 02. 2021. 07:33 39

"Otišao sam u penziju jer nisam hteo da štitim Velje Nevolje"

Penzionisani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, mr Nenad Samardžić napisao je ispovest na Fejsbuku o tome kako je zatražio da ode u penziju u trenutku kada se našao u situaciji da štiti Veljka Belivuka i druge pripadnike navijačke grupe Partizana pod nazivom "Janjičari" od suprostavljene Partizanove navijačke grupe "Alkatraz". Samardžić je jedno vreme kao pripadnik Žandarmerije, između ostalog, obezbeđivao i sportske priredbe.

- U svojoj dugoj uspešnoj, i pre svega bez mrlje karijeri, svašta sam video i doživeo. Ali ono što mi je bilo najteže nisu ni ratovi koje sam preživeo, ni mnoge teške i rizične situacije u kojima sam se nebrojano puta našao - započinje Samardžić svoju ispovest.

Nenad Samardžić koji je proveo 25 godina u MUP-u (16 godina u Žandarmeriji) ističe da mu je u karijeri bilo najteže to što je bio svedok nastajanja i jačanja kriminalne grupe Veljka Belivuka. On smatra da je Belivukova grupa nastala pod zaštitom režima Srpske napredne stranke i njenog predsednika.

- Najteže mi je dragi moji bilo to što sam pred kraj svoje karijere, bio svedok nastajanja i jačanja kriminalne grupe Veljka Belivuka, i to sve pod zaštitom režima SNS i njenog predsednika. Onog trenutka kada sam se našao u situaciji da na sportskim događajima, treba da "štitim" Acu Bubuljicu, Veljka Belivuka i ostale pripadnike navijačke grupe "Janjičari", od suprotstavljene grupe "Alkatraz", pod vođstvom (Aleksandra) Vavića i (Miloša Radisavljevića) Kimija, rešio sam da na svoj zahtev odem u penziju i tako sačuvam svoj obraz i čast - piše Samardžić.

Podsetimo, prethodnih par dana, u nizu policijskih akcija, uhapšeni su Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, Marko Miljković i još 18 lica. Belivuku, Miljkoviću i ostalim osumnjičenim se na teret stavljaju otmice, ubistva, držanje droge i oružja. Belivuk je označen kao vođa kriminalne grupe, a javnosti je poznat kao vođa Partizanove navijače grupe "Principi", koja se pre toga zvala "Janjičari". Osumnjičeni su nakon hapšenja saslušani i određen im je pritvor od 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze. 

Ekipi Velje Nevolje na teret se, osim ubistava navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i pripadnika bande Pink pantera Miljana Ljepoje, stavlja i likvidacija vođe navijača Partizana Gorana Veličkovića.

- Kao neko ko je svoj život posvetio borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma, imao sam potrebu da ovo svoje saznanje podelim sa vama. A vi sami procenite da li ćete da verujete meni ili predsedniku dela Srbije - zaključio je Samardžić koji je danas odbornik SRS u Skupštini grada Loznice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 39

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati