Hronika

M. Tomić

29. 01. 2021. 13:29 21

Zašto MUP ne kaže zbog čega je uhapšen Velja Nevolja?

Veljko Belivuk i njegov najbliži prijatelj i saradnik Marko Miljković uhapšeni su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". čim su izašli iz aviona kojim su doputovali iz Crne Gore gde su boravili nepune dve nedelje. 

 

Iz MUP-a se još nisu oglasili zbog kog krivičnog dela su Belivuku i Miljkoviću stavljene lisice na ruke, i koji su to dokazi u poslednjih 14 dana prikupljeni protiv njih, a koji istražnim organima nisu bili dostupni proteklih godina, koliko mediji, ali i beogradska čaršija bruje o zlodelima ove kriminalne ekipe. Upravo iz razloga što se ni policija, ni tužalaštvo još nisu izdali nikakvo saopštenje, za sada može samo da se nagađa da su privedeni zbog učešća u nekom ubistvu, trgovini drogom, reketu ili možda nekoj ulozi u aferi "prisluškivanje predsednika Vučića".

 

Za druge strane, ako i imaju neku ulogu u toj aferi, Belivuk i Miljković ne mogu da "padnu" pre svojih saradnika iz MUP Srbije, prvenstveno Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke, koja ih je, sudeći po pisanju provladinih medija, proteklih dana, štitila. 

Istovremeno nije jasno zašto su Belivuk i Miljković krenuli iz Crne Gore, gde su boravili kod Radoja Zvicera, jednog od navodnih vođa "kavčana" i uputili se u Srbiju. Da li ih je uplašili mogućnosti drugog, planiranog i možda uspešnog atentat na njih, jer je prvi navodno sprečila crnogorska policija u Tivtu. Ono što nije rasvetljeno prilikom njihove posete Crnoj Gori je, kako su njih dvojica uopšte ušli u ovu državu, da li su bili na spisku "bezbednosno interesantnih lica", ako se uzme u obzir za koja su sve krivična dela u priošlosti bili osumnjičeni, ili ne.

Zoran Lazović, pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv kriminalan i korupcije rekao je da Belivuka i Miljkovića "Inspektori tog odeljenja drže 24 sata na oku". Ono što je međutim interesantnije je izjava Lazovića, koga crnogorski mediji povezuju sa ekipom iz "Granda", bliskom predsedniku Milu Đukanoviću, da "ako (Belivuk i Miljković) nisu neprijatelji Crne Gore nemamo potrebe da bilo koga strahujemo".

 

Dritan Abazovič, potpredsednik nove crnogorske Vlade, mešutim istog dana je ukazao na to "država treba da ažurira listu osoba povezanih sa kriminalom, kojima treba zabraniti ulazakn u Crnu Goru". Iz te njegove izjave može se zaključiti da Belivuk i Miljković nisu bili na listi osoba kojima je zabranjen ulazak, a takav, slobodan status mogla im je omogućiti samo neka osoba iz vrha bivše crnogorske vlasti. 

Belivuk i Miljković su u Srbiji bili uhapšeni za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine na šinama u centru Beograda. Belivuk je prvo bio osumnjičen za ubistvo, da bi mu tužilaštvo preinačilo krivično delo u pomaganje ubici. I Belivuk i Miljković su pravnosnažno oslobođeni za to krivično delo, tako da im se za taj zločin ne može ponovo suditi. Čak ni u slučaju da su protiv njih u međuvremenu isplivali neoborivi dokazi! 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati