Hronika

[ Izvor: Mediji ]

20. 01. 2021. 15:15 1

Tužilaštvo: Štajnfeld nije dala podatke o silovatelju

Srpska glumica Danijela Štajnfeld na Tviteru je napisala da je tužiocu i policiji pre tri meseca dostavila audio snimak priznanja čoveka koji ju je silovao. Nakon ove njene izjave, reagovalo je Više javno tužilaštvo.

- Dala sam audio snimak priznanja mog silovatelja pre tri meseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. Njih molim Vas pitajte, i zbog mene i zbog svih Vas! - napisala je glumica na Tviteru, prenosi Telegraf.

Na njene tvrdnje reagovalo je Više javno tužilaštvo, iz kog kažu da je taj predmet u predistražnoj fazi, jer se još prikupljaju dokazi.

- Danijela Štajnfeld u svojoj izjavi nije dala podatke na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Da podsetimo, Danijela Štajnfeld je pre nekoliko meseci govorila da je bila silovana, međutim nije javno otkrila ko je moćnik iz sveta filma koji ju je silovao.

- Upiranje prsta na jednog čoveka pomerilo bi taj fokus sa moje želje da osvestim problem. Ne bih pravila film da je meni bilo bezbedno da javno govorim. Prva sam glumica u Srbiji koja je o ovome progovorila, međutim: da li sam ja prva kojoj se ovo desilo? - ispričala je Danijela pre nekoliko meseci za Gloriju.

U jednom dela njenog filma se čuje i audio zapis koji je ona snimila dok je posle silovanja razgovarala sa silovateljem, a sada je objasnila i zbog čega je to uradila.

- Htela sam da publika čuje razmišljanje o obrazloženje silovatelja. Ne samo nada mnom nego i nad drugim ljudma, to je obrazloženje zašto neko to može da radi i zašto uzumja sebi za pravo da to radi. Da je njegova izjava bila suvše lična, ne bih je stavila u film - istakla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati