Hronika

[ Izvor: Južne vesti ]

09. 01. 2021. 16:16 2

Roditelj napao trijažnu sestru u vrtiću u Nišu

Nakon što je trijažna sestra u vrtiću "Bambi" primetila da dete jaslenog uzrasta uporno kašlje, pa obavestila njegove roditelje u skladu sa preporukama Kriznog štaba, otac tog deteta je po dolasku napao, vređao i pretio, saopštili su iz Javne predškolske ustanove "Pčelica". O događaju je obaveštena i policija i oni kažu da su upozorili 39-godišnjeg muškarca na posledice narušavanja javnog reda i mira.

Prilikom ispraćaja deteta u prisustvu sestre grupe i odgovornog vaspitača, navode iz Pčelice, trijažna sestra je 5. januara predala dete ocu, pišu Južne vesti.

Nakon usmenog pojašnjenja i obrazloženja ocu, koji pri preuzimanju deteta nije imao zaštitnu masku, usledio je verbalni napad uvredama, najprimitivnijim psovkama, pretnjom, zastrašivanjem, upiranjem prsta do ivice nosa, pokušajem da se u vrtić uđe silom i pod pretnjom – navode iz "Pčelice".

Nakon što se trijažna sestra povukla, razgovor sa roditeljem su, kažu, nastavili zaposleni, ali bezusešno.

- Pokušaj da se otac smiri, prestane da viče, kao i da se kod istog probudi bar malo empatije nisu uspeli. Na usmenu molbu da je svaki problem rešiv i da je u ustanovi stogo zabranjen i nedopustiv bilo koji vid nasilja nad zaposlenim i da isti postupak iziskuje prijavu relevantnim institucijama (MUP), razbesnelo je oca. Zajedno sa detetom u rukama pokušao je da nasilno uđe u objekat, a vratni portal je besno i razjareno vukao - kažu iz "Pčelice".

Povodom napada, tekstom "Vritć i roditelji" na Fejsbuk profilu, oglasila se i trijažna sestra.

- Molba još jednom onoj drugoj polovini da se urazumi i dozove pameti, da stane na loptu, razmisli ili se posavetuje sa malo mudrijim, jer mi nismo otirač, bokser, džak, psihosavetovalište, lek za nervozu i nezadovoljstvo da nas množite nulom neuvažavajući vaspitni i životni uticaj koji imamo na vašu decu, a ponajmanje smo vaši neprijatelji – piše u tekstu.

Iz niške policije su potvrdili da je došlo do verbalnog sukoba koji je izazvao 39-godišnji muškarac, te da je po prijavi policija odmah izašla na lice mesta.

Dodaju da je o događaju obavešteno Osnovno tužlaštvo u Nišu koje se izjasnilo da se muškarac upozori na posledice narušavanja javnog reda i mira, što je, kažu u poiciji, i učinjeno.

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati