Hronika

Direktno.rs

08. 01. 2021. 09:14 3

Sahranjen Dejan Ilić, koga je pregazio vozač "audija": Protest u subotu

Dejan Ilić, poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za Južnu Srbiju, sahranjen je u sredu 6. januara na groblju u naselju Vrežina kod Niša, u prisustvu članova porodice, mnogobrojnih prijatelja i kolega iz sindikata “Sloga”.

Ilić, iza koga je ostala u bolu supruga i njihovo troje dece, tragično je stradao 4. januara kao pešak, kada je na njega i dečaka Andreja Prekljušaja starog 12 godina u večernjim satima na Bulevaru Medijana u Nišu naleteo i usmrtio "audi" beogradskih registarskih tablica kojim je upravljao Nemanja Stamenković (19) iz Beograda.

Vozač automobila je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, gde se, kako kažu, branio ćutanjem. Nakon saslušanja njemu je na predlog Tužilaštva određen pritvor u trajanju od 30 dana, zbog mogućnosti da će uticati na svedoke.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su odmah po događaju zatražili smenu načelnika Uprave policije u Nišu, jer smatraju da nije izvršio adekvatno obezbeđenje saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika i time dozvolio divljanje vozača na niškim centralnim ulicama, koje se nažalost, završilo surovim i tragičnim gažanjem dvoje ljudi na trotoaru, od kojih je jedno dete.

Ipak, njihova najveća bojazan da će i ovaj slučaj biti zataškavan, poput ubistva žene na naplatnoj rampi Doljevac i gaženje devojke u Ustaničkoj ulici u Beogradu se pokazala opravdanom.

Jutro nakon tragedije nišku Policijsku upravu posetili su ministar policije Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić, što je mnogo kasnije iz MUP-a potvrđeno, ali tek nakon što su vest o poseti objavili nezavisni portali i opozicione stranke koje su u svojim saopštenjima javno pitale ministra i direktora kojim su povodom bili u Nišu. 

U saopštenju MUP-a je navodeno da je njihov boravak u Policijskoj upravi Niš realizovan po “unapred najavljenoj radnoj poseti“, sastanku sa načelnikom i rukovodiocima te uprave gde su razmatrani rezultati rada te uprave, uslovi rada i opremljenost policijskih službenika.

Od momenta ove tragedije, građani Niša su započeli protestna okupljanja tražeći zaštitu od bahatih vozača, a sledeći veliki skup je zakazan za subotu, 9. januara u 15.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” nastaviće da prate ishod ovog događaja, ali i sve u vezi sa aktivnostima niškog povereništva, posebno ranije podnetih krivičnih prijava tragično stradalog kolege Ilića, koje je on podneo nadležnom tužilaštvu kako bi sprečio nezakonito čerupanje novca građana Niša u ustanovama koje je osnovao Grad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati