Hronika

[ Izvor: Beta ]

05. 01. 2021. 11:14 3

DOŽIVOTNA ROBIJA! Osuđen Malčanski berberin

Pred višim sudom u Nišu, Ninoslav Jovanović (48) iz Malče, optužen da je decembra 2019. oteo i deset dana zlostavljao dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola, osuđen je na doživotnu robiju! Ovo je prva takva presuda u Srbiji.

Ninoslav Jovanović je osuđen na 11 godina za otmicu dvanaestogodišnje devojčice, dok je za silovanje u produženom trajanju osuđen na doživotnu robiju, pa mu je kao jedinstvena kazna izrečena kazna doživotnog zatvora!

Presuda je izrečena upravo na godišnjicu od dana kada je Jovanović uhapšen na groblju u Malči, nakon potere u kojoj je učestvovalo oko 800 policajaca, žandara, izviđača i drugih građana.


Zbog zaštite interesa maloletne žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Tokom glavnog pretresa saslušani su psihjatri koji su veštačili uračunljivost otmičara i lekari koji su veštačili fizičke povrede devojčice, ali i posledice koje je otmica ostavila na njenu psihu.

U posebnom odeljenju Višeg suda iskaz je dala i devojčica, i prema nezvaničnim izvorima, njeno svedočenje o zlostavljanju kojem je bila, trajalo je više od dva sata.


Prema takođe nezvaničnim informacijama, Jovanović je na suđenju svoj zločin pravdao neuračunljivošću i alkoholisanošću, a pokušavao je i da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo 22 godine u zatvoru. Devojčicu je oteo 20. decemba 2019. u Brzom Brodu na putu do škole, a ona je pronađena 29. decembra u Pasjači.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati