Hronika

Direktno.rs

29. 11. 2020. 10:39 7

Stravično: Iskakanja voza iz šina i curenja sumporne kiseline

Između železničkih stanica Bagrdan i Jagodina, na deonici pruge Niš - Lapovo, iz sastava teretnog voza prevoznika "Srbija Kargo" peti vagon od lokomotive, natovaren sumpornom kiselinom, prevrnuo se sinoć, saopšteno je iz Infrastuktura železnice Srbije i kompanije Srbija kargo.

Vatrogasne jedinice su odmah izašle na lice mesta i obezbedile mesto iskliznuća, jer je prema prvim informacijama sa terena, primećeno curenje i trenutno se preduzimaju sve neophodne aktivnosti iz njihovog domena, dodaje se u saopštenju.
U sastavu teretnog voza bilo je 17 vagona, a saobraćao je iz Dimitrovgrada za Šabac.
Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu, zbog čega ne saobraćaju vozovi između Beograda i juga Srbije.

Zajednička komisija "Srbija Karga" i "Infrastrukture železnice Srbije" će utvrditi uzrok ovog iskliznuća.
- Ovo su slike železničke nesreće koja se sinoć dogodila u Bagrdanskom tesnacu kod Jagodine. Iz šest vagona i dalje curi sumporna kiselina. Ovo je slika i prilika stanja naše železnice, ali i stepena prikrivanja od strane režimskih medija - napisao je na Tviteru Nikola Jovanović, osnivač Centra za lokalnu samoupravu.

Podsetimo, Zorana Mihajlović, ministarka energetike i rudarstva, a doskorašnja ministarka za saobraćaj i infrastrukturu, izjavila je da stanje srpskih pruga pokazuje i snagu države.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati