Hronika

Direktno.rs

27. 11. 2020. 16:15 5

Pesničenje i krivične prijave: Snimao Jagodince kako krše mere u kafani (VIDEO)

Skandal u Jagodini ne jenjava! Aktivista Saša Živković napravio je snimak u restoranu na kom se vidi kako gosti posle 21 sat sede uz glasnu muziku i krše epidemiološke mere, a kako on tvrdi, sa vlasnikom su bili funkcioneri SNS-a, i teolog Miloš Stojković. Nakon što ih je snimio, verbalne uvrede prerasle su u tuču!

Na snimku se vidi kako Živković ulazi u restoran i pita vlasnika zašto se bahati i dalje radi, kad je prošao 21 sat do koliko je u tom trenutku bilo dozvoljeno. Nakon nekog vremena došlo je do tuče na ulici ispred restorana "Lav" i hotela "Lion", potom privođenja Živkovića i još Marijane M, posete lekaru i podnošenja krivičnih prijava.

Teolog Stojković je optužio aktivistu da ga je on napao i naneo mu povrede, a Živković tvrdi da je zapravo on napadnut i pretučen, i da je to uradio vlasnik restorana "Lav" Zoran Vasić. 

- Nekoliko njih je sedelo u kafani u alkoholisanom stanju uz glasnu muziku. Snimao sam da bih pokazao kako je naprednjacima sve dozvoljeno, pa i da se bahate u kafani posle 21 čas, dok su drugi objekti zatvoreni. Nakon što sam prekinuo sa snimkom, vlasnik kafane i još nekoliko njih napali su mene i ženu koja je bila sa mnom, a sa čijeg telefona sam snimao - tvrdi Živković za Direktno.rs.

Prethodno je teolog Stojković dao izjavu za medije o ovom slučaju, tvrdeći da ga je Živković napao i naneo mu povrede, što naš sagovornik opovrgava.

- Iako taj teolog priča sve najgore o meni, ja ne mogu da grešim dušu, on nije učestvovao u tuči. Samo je sedeo tamo. Napao me je vlasnik restorana i naneo mi povrede, o čemu imam i dokaze. Trebalo je da mi bude napakovano 48 sati pritvora, ali je tužilac video da tu nešto nije u redu, pa sam pušten, jer ja sam u celoj ovoj priči žrtva, kao i devojka koja je bila sa mnom. Koliko je bila tučena i čupana za kosu, svedoči i to da je tužilac skupio punu kesu opale kose sa lice mesta.

Na snimku sa sigurnosnih kamera koje je objavio portal Infocentrala vidi se kako se Živković i Vasić guraju, pa da vlasnik izvlači deblji kraj. Na reči Stojkovića da ga je autor snimka napao staklenom flašom i naneo mu povrede, Živković kaže da su to čiste besmislice i da je spreman da ide na robiju.

On je na fejsbuku napisao da se radilo o samoodbrani, tj "nužnoj odbrani" i da je snimak koji se širi društvenim mrežama skraćen, pa se ne vidi šta je prethodilo udarcima. 

- Zamolio bih policiju i novinare da objave snimke sa sigurnosnih kamera, videćete šta se zapravo desilo. Spreman sam odmah da idem u zatvor, ukoliko se vidi bilo kakva staklena flaša kod mene. Nikad u životu nisam imao staklenu flašu, niti sam ikad kupio kiselu vodu u staklenoj ambalaži, a kamoli da sam je nosio te večeri. Ušao sam unutra da snimim šta se dešava, video sam kako naprednjaci krše mere, izbačen sam i pretučen i to je sve što se dogodilo - zaključuje Živković.

O ovom slučaju oglasio se vlasnik restorana i najavio tužbu protiv Živkovića. 

- Konobarica je otišla do hotela i ostavila otvorena vrata pa je Živković ušao i snimao mene i ljude za mojim stolom. Ja sam vlasnik restorana, imam prava da sedim sa nekim neko vreme posle zatvaranja, zar ne? Restoran je bio zatvoren. Kada je ušao i počeo da provocira, ja sam ga zamolio da izađe i mirnim tonom rekao da sve ovo nema smisla. On je izašao i onda je obletao oko restorana, ja sam izašao i hteo da utičem na to da prestane da snima. Video sam da od toga nema ništa, krenuo sam hotelu i on je bio tu. Udario me je nekoliko puta jako - izjavio je Vasić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati