Hronika

Direktno.rs

22. 10. 2020. 16:34 7

PREBIJANJA, LIKVIDACIJE, POKUŠAJI UBISTVA... Zašto je Novi Sad postao grad kriminala?

Novi Sad. Doskora grad mirnih, odmerenih ljudi. Prestonica evropske kulture, srpska Atina... Novi Sad danas - grad kriminala, mafijaški obračuni, napadi na inspektore, bacanje bombi na policijske stanice, prebijanja, lomljenja ruku... Situacije koje podsećaju na devedesete.

Šta se dogodilo sa čarobnim i romantičnim Novim Sadom. Pa, isto ono što se dešava i u ostalim gradovima, u ostalim krajevima Srbije u poslednjih osam godina pod palicom Aleksandra Vučića i njegove SNS bratije.

Konstantni incidenti, ubistva, napadi, prebijanja... To je ono počemu je Novi Sad danas poznat širom regiona.

Slučaj koji je i dalje svež, jeste prebijanje koje se dogodilo 24. avgusta, a o kojem je javnost obaveštena tek 19 dana kasnije nakon slučajnog video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Ivan Kontić (30) krvnički je pretukao Miljana Mandića (28), da bi mu potom onesvešćenom polomio obe ruke, naočigled posmatrača.

Ne zna se da li je skandalozniji sam taj zverski čin ili ćutanje policije i nereagovanje na vreme, tako da je Kontić slučajno ili ne, pobegao u Crnu Goru, gde je nedavno i uhapšen.

Za Kontića se ispostavilo da je bio jedan od direktora firme koja je osnovala kladionice "MaxBet".

Slučaj "Kontić" još se nije stišao, a u Novom Sadu je viđeno još jedno nesvakidašnje krivično delo, kada je izvesni Dimitrije S. (43) teško povredio šrafcigerom policijskog inpektora, koji je prebačen u bolnicu.

Dimitrije S. se sumnjiči da je zadao ubodne rane u noge i ruke policajcu koji nije bio na dužnosti, ali je pokušao da spreči krađu automobila.

Otprilike u isto vreme, u Novom Sadu se dogodio još jedan incident, kada je grupa mladića metalnim predmetom nanela teške povrede Srđanu T., koji je hitno hospitalizovan.

Ovakvi slučajevi u poslednje vreme gotovo da se dešavaju svakodnevno, a mnogi Novosađani, kao i oni koji ne žive u tom gradu, a pamte ga po najboljem, pitaju se šta se to dešava u "srpskoj Atini", gde je nestao onaj mir i spokoj na novosadskim ulicama.

Zašto je ovim gradom, kao i celom zemljom zavladao kriminal i zašto se vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji je izuzetno hrabar na Instagramu gde najavljuje rat mafiji, zaista ne bore protiv svega toga?

Dokle će Novi Sad, kao i čitava zemlja živeti život koji neodoljivo podseća na devedesete godine?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati