Hronika

Direktno.rs

13. 09. 2020. 10:22 9

ČOVEK KOJI JE OTKRIO SNIMAK IZ NS "Neka policija uhapsi mene kada ne hapsi kriminalce!"

"Direktor policije i načelnik PU Novi Sad su juče javnost obavestili kako je policija vrhunski profesionalno sprovela istragu o brutalnom prebijanju i mučenju momka u Novom Sadu!? Za čelnike policije nikakav problem nije to što su potragu za osumnjičenim započeli tek dvadeset dana od događaja. Policiju nimalo nije sramota ni to što je osumnjičeni u tom periodu dok su oni 'vrhunski profesionalno' sprovodili istragu najverovatnije uspeo da napusti Srbiju. Ono što pak brine policiju je to što je neki političar kako kažu u stilu rijalitija započeo hajku protiv njih i time im naneo veliku štetu i omeo istragu," kaže lider Slobodarskog pokreta Miroslav Parović.

Parović je prekjuče obelodanio snimak brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu koje se desilo još 24. avgusta, a o kome su nadležni organi sve vreme ćutali.

- Ja sam taj političar koji je objavio snimke brutalnog prebijanja sa ciljem da javnost Srbije upoznam sa time da nam društvo i država klizaju u divljaštvo u kojem kriminalne bande povezane sa vlasti odlučuju o životu i smrti. Narodski rečeno, ganjajući lisicu isterao sam vuka jer kada se javnost podigla i izvršila pritisak na institucije postalo je vidljivo da je bez dileme u ovom slučaju bilo zataškavanja i prikrivanja krivičnog dela što je i potvrdilo opravdanost mog političkog čina pritiska na vlast - navodi Parović.

I umesto da se vodi istraga i goni nečovek koji je onesvešćenom mladiću polomio obe ruke, policija ispituje Parovića i interesuje se zašto je snimke javno objavio.

- Vrlo je simptomatično i to što "vrhunski profesionalci" koji vode policiju nisu osetili potrebu da me kontaktiraju i pitaju odakle mi snimci i zašto sam ih javno objavio. Siguran sam takođe da nisu izvršili ni procenu ugroženosti moje bezbednosti i bezbednosti moje porodice jer kao "profesionalci" oni jako dobro znaju u kakav sam osinjak dirnuo - kaže Parović.

Podsetimo,  javnost je za ovaj događaj saznala tek nakon što je snimak gnusnog prebijanja završio na internetu i to posle 19 dana od događaja, nakon čega su se tek oglasili policija i Klinički centar Vojvodine, zbog čega se postavlja pitanje koji je razlog da se o ovom slučaju i Ivanu Kontiću, kojeg inače mnogi povezuju sa SNS-om i DPS-om, ne vodi istraga.

- Zbog svega, a kako bih policiji olakšao istragu o ovom i drugim teškim krivičnim delima koje nisu rasvetlili, odlučio sam da se sam predam. Neka uhapse mene kada već ne hapse kriminalce! - zaključio je Parović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati