Hronika

Direktno.rs

13. 09. 2020. 12:19 32

Rebiću i Šušnjiću, zašto ste ćutali 19 dana i krili zločin?

Zversko prebijanje mladića M. M. (28) u Novom Sadu od strane Ivana Kontića (30), direktora Maxbet kladionica, dogodilo se 24. avgusta, a od tada Policijska uprava Novog Sada na čelu sa Miloradom Šušnjićem, direktor policije Vladimir Rebić i ministar MUP Nebojša Stefanović ćute i tako kriju zločin. Upravo su pomenuti kroz saopštenja napisali da su ih naš portal i političari optužili da kriju nasilnika?! I to nije sve. Ćutao je do 12. septembra uveče i klinički centar Vojvodine! A kako se može drugačije nazvati to da 19 dana ćute svi nadležni o divljaštvu u centru Novog Sada, sve dok video nije ugledao svetlost dana. I to od strane opozicionog političara. Kriju i čuvaju jedni druge, dok monstrum beži za Crnu Goru, sakriva tragove.

Potpuno neshvatljivo da tek 12. septembra MUP reaguje na pritisak javnosti. Odjednom imaju sliku i ime i prezime nasilnika (Ivan Kontić - 30 godina) i obaveštavaju građane na koje brojeve telefona mogu da se jave, ukoliko primete odbeglo lice koje je već poodavno u Crnoj Gori.

Sve ovo je rezultat neadekvatnog kažnjavanja kriminalaca, propagiranja rijalitija, tabloida, kriminalaca na Pinku, Hepiju, Prvoj, B92... Generalno je ovo učinak sistemski izvrnutog sistema vrednosti, gde u našem društvu bolje prolaze kriminalci i prevaranti.

To je Srbija danas.

Ovo je i rezultat vaspitavanja dece da gledaju sebe, a da nemaju empatiju prema drugome. Da su ona uvek u pravu, a da su drugi zli.

Na kraju, ne bi iznenadilo javnost da je nasilnik blizak SNS-u, državi, MUP-u i da je to jedan od razloga zašto se čeka sa njegovim hapšenjem, već, ponavljamo, punih 19 dana.

Od 24. avgusta se nije znalo za ovaj zločin, sve dok on nije izašao u javnost. I opet postavljamo pitanje: Zašto je policija čekala da snimak bude obelodanjen, pa da tek onda reaguje?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati