Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Vijesti.me ]

07. 09. 2020. 17:39 2

Slikarka iz Budve OSLOBOĐENA, sinu biznismena (17) iz Novog Sada društveni rad

Maloletnik M. S, koji je 11. jula u budvanskom akvatorijumu jahtom usmrtio Maju Šljivančanin i povredio Vladimira Stanišića (36), osuđen je na 120 sati društveno-korisnog rada i pojačan nadzor socijalne službe. Ova presuda dolazi samo nekoliko dana nakon što je Tužilaštvo u Kotoru odustalo od optužnice protiv slikarke Emine Adrović (25), koja se teretila da je izazvala nesreću u kojoj je poginuo državljanin Srbije Miloš Vukomanović (25), a Snežana Rudinac (24) teško povređena.

Prethodno je kotorski Osnovni sud prihvatio jemstvo koje je ponudila maloletnikova porodica iz Novog Sada, a koje se sastoji od nekretnina vrednih nešto više od 330.000 evra, pišu Vijesti.

"Obaveštavam Vas da je prema maloletniku S. M. izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora od strane organa starateljstva, pri čemu ista može trajati od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku. Takođe mu je izrečena i posebna obaveza obavljanja društveno-korisnog ili humanitarnog rada u trajanju od najduže 120 časova, u periodu do šest meseci - objasnio je sudija Špiro Pavićević.

Dodajmo da je Tužilaštvo u Kotoru odustalo od optužnice protiv Emine Adrović (25), kojom je teretilo da je 2018. izazvala nesreću u kojoj je poginuo državljanin Srbije Miloš Vukomanović, a njegova devojka Snežana Rudinac (24) teško povređena.

Porodica Snežane Rudinac, međutim, nije se saglasila sa odlukom tužilaštva, već su odlučili da sami nastave da krivično gone budvansku slikarku, piše "Blic".

Pogibija mladića iz Žitkovca kod Zubinog Potoka i teške povrede njegove verenice, Kraljevčanke Snežane Rudinac, koji su otišli u Bečiće, gde su se zaposlili u hotelu "Ibero star Belvi" i zaradili novac i dugogodišnju vezu ozvaničili te jeseni, od početka je bila u centru javnosti i crnogorske i srpske javnosti. Posebno posle hapšenja Emine Adrović, ćerke tamošnjeg biznismena, osumnjičene da je upravljala "audijem" koji se kretao iz pravca Budve i udarila ih na na pešačkom prelazu.

Iz Opštine Budva tvrdili su da taj "pešački prelaz više nije u funkciji", da je "novi iscrtan dvadesetak metara dalje, a tragovi zebre na starom pešačkom prelazu zato nisu podebljani".

U pritvoru je provela malo više od mesec dana. Puštena je kada je njena porodica stavila hipoteku nad nekretnine, u vrednosti od 200.000 evra. Nepuna tri meseca kasnije, počelo joj je suđenje na kojem je izjavila da "nije kriva".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati