Hronika

Direktno.rs

07. 09. 2020. 14:49 6

UME DA IZABERE Osumnjičen za UBISTVO, gostovao kod Đuke

Vladimir Đukanović, SNS perjanica, 6. februara ove godine u televizijskoj emisiji "Na kraju dana sa Đukom", ugostio je Petra Rakočevića, jednog od trojice braće osumnjičenih za ubistvo 18-godišnjeg tinejdžera i ranjavanje 21-godišnjeg mladića na Banjici.

Ranko Rakočević, otac braće koji su osumnjičeni za ubistvo Filipa L. (18) i ranjavanje Alekse Đ. (21), izjavio je da su njegovi sinovi u samoodbrani pucali u svoje napadače. Radovan, Petar i Uroš su, kako navodi njihov otac, osnivači Udruženja "Sve u slavu Božiju", zbog čega je Đuka Petra i ugostio u emisiji u februaru.

- Članovi udruženja su na Banjici oprali sve grafite i oslikali murale - ispričao je otac osumnjičenih, koje su mediji povezali sa Junajted fors ekstremnom grupom navijača Rada.


U emisiji "Na kraju dana sa Đukom" osumnijičeni za ubistvo se zalagao i za prestanak sukoba među navijačkim grupama, ubistvima, ubadanju noževima i izrazio nadu da će do toga doći.

- Ono što je nama nemoguće, Bogu je svemoguće. Treba se uzdati u Boga i verovati u krajnju pobedu dobra. I sve što se dešava dešava se sa razlogom. Na nama je da se molimo, poštujemo deset Božijih zapovesti. Da mislimo jedni drugima dobro. I da svako krene od samog sebe. Ne da poprvaljamo druge, nego da krenemo od samih sebe. Onda ćemo da promenimo svet - rekao je Petar u emisiji.

Rakočević kaže da, kao otac, mora da reaguje i obavesti javnost o svim događajima koji su proteklih dana zatekli njegovu porodicu.

- Prošlog vikenda u lokalu "Lola bistro" na Banjici, moja dva sina Uroš i Petar Rakočević sedeli su u navedenom lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli svojoj kući Uroš je otišao do toaleta - ispričao je svoju priču otac osumnjičenih.

On dalje kaže da je pri povratku iz toaleta Uroš primetio da se nešto dešava u lokalu i da je u jednom trenutku krigla pogodila Petra, pri čemu je goloruk krenuo ka bratu.

Tada mu navodno Luka Perenčević prilazi sa leđa i nožem zadaje šest uboda u predelu leđa.

- Uroš u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a Luka je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci koji i dalje niko nije primećivao. Kada je zadao dva uboda nožem u stomak Petru tada je Petar primetio nož i golim rukama uhvatio za oštricu nož braneći se, što su kasnije i pokazali medicninski nalazi - kazao je Rakočević, koji je dodao da tek nakon napada nanjih, njegovi sinovi su shvatili da su izbodeni i pomoć su potražili u Urgentnom centru.

Međutim, sat iza ponoći u neposrednoj blizini mesta gde se dogodilo ubistvo bačena su dva molotovljeva koktela. Jedan je bačen u prodavnicu voća i povrća, a drugi u cvećaru. Inače, vlasnica cvećare je sestra osumnjičenih za ubistvo i ranjavanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati