Hronika

[ Izvor: KoSSev ]

05. 08. 2020. 14:09 0

Na klinici u Prištini preminula devojčica tokom pregleda

Sedmogodišnja devojčica preminula je juče nakon što joj se stanje pogoršalo tokom tretmana u privatnoj praksi. Ona je upućena u UKBC, ali nije preživela. Kosovska policija dala je detalje o ovom slučaju.

U 24-časovnom izveštaju policije navodi se da je u vezi sa ovim slučajem saslušano tri svedoka.

- Prijavljeno je da se sumnja da ženska žrtva (maloletnica) sa prebivalištem na Kosovu preminula tokom pregleda. Po nalogu tužioca, mrtvo telo je poslato na obdukciju, dok su trojica svedoka, muškarci sa prebivalištem na Kosovu, saslušani i pravovremeno pušteni. Slučaj se istražuje - navodi se u izveštaju.

U vezi sa ovim slučajem oglasilo se i Ministarstvo zdravlja, koje je objavilo da je maloletnici u utorak ujutru rađeno snimanje magnetnom rezonancom.

Ministarstvo zdravlja najavilo je da će Zdravstvena inspekcija sprovesti istragu o ovom slučaju i uskoro će sastaviti konačni izveštaj na osnovu nalaza inspekcije.

- Zdravstvena inspekcija nastavlja istragu u ovom slučaju i uskoro će sastaviti konačni izveštaj o nalazima inspekcije u ovom slučaju - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U međuvremenu, lekar klinike na kojoj se lečila sedmogodišnjakinja, Arben Kutlovci (Arben Kutlovci) rekao je telefonom da je porodica preminule tražila da se magnetna rezonanca uradi pod anestezijom.

- Obično se doza anestezije izračunava na osnovu telesne težine pacijenta … Loše je što je pacijent preminuo, a što se nas tiče, u ovome smo potpuno čisti. Postoje neke stvari za koje niko ne može dati 100 posto garancije. Ranije sam lečio ovu pacijentkinju. I ranije su dolazili i obavljali preglede. Ovog puta tražili su da se koristi i anestezija. Došli su anesteziolozi, ali ja nisam bio tamo - izjavio je Arben Kutlovci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati