Hronika

Lj. S.

31. 03. 2020. 11:17 8

"Ćerka mi je uhapšena jer nije gledala TV"

"Policija je moju sestru, Ivanu Berić iz Sombora, tražila na kućnoj adresi da je navodno provere da li je u izolaciji. Nakon što su dobili informacije o njenom putovanju i trenutnoj lokaciji počela je potera za njom", priča za Direktno.rs njena sestra, Jelena Stojanović.

Naime, Ivana i njena sestra su turistički boravile u BiH od 14. do 15. marta. Po povratku u zemlju, na graničnom prelazu nisu im dali nikake informacije o novonastaloj situaciji, a kako njena majka kaže, granični prelaz su prešle sat i po pre proglašenja vanrednog stanja u zemlji.

- Život nam je tekao kao i većini žitelja države da bi se sve vrtoglavo promenilo 23. marta. Pod rotacijom sa sve maricom su sestri došli na posao i lišili je slobode kao da je najgori kriminalac, jer je navodno trebalo da bude u samoizolaciji. Kolege sa posla su bile izuzetno grube prema njoj, nazivali je ružnim i pogrdnim imenima i svašta joj govorili. Uzmite u obzir da je u pitanju devojka od nepune 22 godine! Nakon što je lišena slobode oko 14 časova sprovedena je u policijsku upravu i zadržana u oklopnom vozilu do 21 čas kad su je saslušali - priča ona.

Ivanina sestra dodaje da je posle saslušanja odvedena u policijsku ustanu Vršac na 28 dana i da sada čeka izricenje presude.

- Advokat koji joj je dodeljen je sam rekao da je sve ovo protivzakonito. Napominjem, nikakav papir nismo dobili, nikakvo obaveštenje, ništa. Pošto je sestra dala izjavu počeli su organi reda i mira mene da zovu kao i ostatak grupe i proveravaju da li smo u samoizolaciji. Posle svih dešavanja ja sam kontaktirala više brojeva telefona, agenciju, vodiča, putnike sa putovanja. Isti odgovor od svih. Od agenicije sam dobila dostavljen dopis sa njihovom izjavom. Došla sam do informacije da su se potvrde o samoizolaciji izdavale počevši od 16. marta, a ne 15, kad smo mi ušli u državu - ističe Jelena."Sa sestrom nemamo nikakav kontakt, sem informacija koje nam službenici preko telefona saopšte", žali se ona.

- Rečeno nam je da je nisu još testirali, da je uznemirena, ne zna šta je čeka nema nikakve podatke šta se dešava kod kuće,niti kontakt sa nama. Njeni roditelji su očajni, ne mogu da se smire već danima. Bake su starije i ovo jako teško podnose, svaki put kad zazvoni telefon mi se presečemo. Da je bila bar usmeno obaveštena ili upozorena, ali ni to nije. Strašno - kaže njena sestra.Za Direktno.rs Ivanina majka, Ankica Đurič, kaže da će njenoj ćerki suđenje biti u petak, u 9.45 časova putem video-linka, a da će danas stići prava optužnica.

- Na tužbi piše da je ona uhapšena jer nije gledala TV, ili kako su oni napisali sredstvo javnog informisanja. Nama niko nije ni javio da je ona uhapšena - rekla je Ivanina majka kroz suze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati