Hronika

25. 02. 2020. 13:50 1

Zloupotreba EPS kartica za gorivo: Uhapšene dve osobe u Kraljevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole Javnog preduzeća "EPS" Srbija, uhapsili su V.K. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

U vezi sa ovim delom krivična prijava biće podneta i protiv muškarca (51), zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, saopšteno je iz MUP.

Sumnja se da su V.K, referent u Tehničkom centru Kraljevo Javnog preduzeća "EPS" i pedesetjednogodišnji muškarac, od novembra 2018. godine do septembra 2019. godine došli u posed devet kartica za sipanje goriva, vlasništva JP "EPS". 

Kako se sumnja, oni su potom na benzinskim stanicama, koristeći kartice, sipali ukupno 21.136 litara goriva za lične potrebe i za potrebe trećih lica. 

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili Javno preduzeće "EPS" Srbija za 3.362.304 dinara, za koji iznos su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist. 

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati