Hronika

[ Izvor: KoSSev ]

11. 02. 2020. 12:01 0

Optuženi za Oliverovo ubistvo se izjasnili da nisu krivi

Pred Specijalnim sudom u Prištini nastavljeno je pripremno ročište osumnjičenima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative (GI) "Sloboda, demokratija pravda" Olivera Ivanovića. Optuženi su se izjasnili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret, a odbrana je zatražila da im se dostave snimci sa bezbednosnih kamera.

Nakon što je pročitana optužnica, optuženi su se oglasili povodom dela koja im se stavljaju na teret. Optuženi Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović izjasnili su se da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret. Međutim, Spasojević je priznao krivicu za nedozvoljeno posedovanje oružja, kao i Dragiša Marković, za isto delo, javlja KoSSev.

Rade Basara, takođe se izjasno nevinim, navodi da je u vreme ubistva Ivanovića, a sve do 23. februara 2018. bio u Hrvatskoj.

Sud je doneo rešenje da se prihvata priznanje krivice dvojice optuženih za krivično delo nedozvoljeno posedovanje oružja, ali i da će presuda biti doneta kada i opšta za sva krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Sudija je prethodno upitao advokate odbrane da li su im dostavljeni svi spisi.Advokat jednog od optuženih – Marka Rošića, Mahmut Haljimi rekao je da su mu dostavljeni svi spisi osim jednog video sadržaja – snimka sa bezbednosnih kamera.

Haljimi navodi da je ujedno kontaktirao predmetnog tužioca da mu dostavi ovaj snimak, jer je on, kako je izjavio, važan za odbranu.

Navodi da jedinica koja se bavi video snimcima "ima problema", zbog čega mu nije obezbeđen snimak, ne preciziravši koji su problemi u pitanju.

Haljimi navodi da nedostatak tih video snimaka ne predstavlja prepreku za nastavak rasprave, ali i da zahteva da mu se oni naknadno dostave.

Osim Haljimija, zahtev za video snimke, a posebno onih iz Kancelarije GI SDP, iznela je i advokatica Silvane Arsović, Jovana Filipović.

Kako navodi, bez njih nije u mogućnosti da spremi odbranu te je ujedno zahtevala da joj se snimci dostave do kraja nedelje.

Drugi advokat Silvane Arsović, takođe je zatražio od suda da se odredi vremenski rok za dostavljanje video CD-ova sa video snimcima.

Dejan Vasić, advokat optuženog Dragiše Markovića, sa druge strane kaže da mu nisu dostavljenja veštačenja telefonom – listing poziva njegovog branjenika, a zbog, kako je rekao, nesaradnje Prištine sa Beogradom.U optužnici se navodi da su šestoro optuženih deo organizovane kriminalne grupe koju vode Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, a koji se nalaze u bekstvu.

Silvana Arsović, kao je rečeno, okrivljena je za pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva. Navodi se da je Arsović bila svesna da su sigurnosne kamere u kancelarijama SDP-a isključene, te da su ove kamere potom, ubrzo nakon ubistva uključene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati