Hronika

[ Izvor: RTS ]

21. 01. 2020. 09:24 0

Slučaj Žandarmi: Prvostepena presuda potvrđena

Apelacioni sud u Beogradu odbio je kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu sedmorici žandarma niškog odreda. Oni su osuđeni zbog toga što su, kako je utvrđeno, tokom Parade ponosa 28. septembra 2014. godine pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca, objavljeno je na sajtu tog suda.

Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević su 17. aprila prošle godine, u ponovljenom postupku proglašeni krivim i osuđeni na uslovne kazne od po osam meseci, s rokom provere od tri godine.

Apelacioni sud je kao neosnovane ocenio navode iz žalbe odbrane da su okrivljene prvo napala i vređala četiri civila, koji nisu postupili po upozorenjima policijskih službenika.

U žalbi je bilo navedeno da su okrivljeni preko radio veze svojim kolegama uputili poziv za pomoć.

- Tokom postupka prvostepeni sud je na pretresu reprodukovao audio zapis govornog saobraćaja sa digitalnog radio sistema od 28. septembra 2014. godine i utvrdio da se na navedenom audio zapisu ne nalazi komunikacija na koju je ukazao svedok P. Ć. u svom iskazu, odnosno da je prilikom kritičnog događaja uputio poziv u pomoć - navedeno je u presudi.

Odbačeni su i navodi žalbe branilaca da vojni policajci, koji su bili sa Andrejem Vučićem i Predragom Malim, nisu bili na dužnosti.

Apelacioni sud navodi da je nesumnjivo utvrđeno da su vojni policajci bili "određeni na zadatak prethodnica obezbeđenja predsednika Vlade RS, te da su kao vojna lica vršila službu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati