Hronika

[ Izvor: Beta ]

09. 01. 2020. 09:26 0

Izgoreo "pežo" Slavka Simića, člana Srpske liste

Automobil marke "pežo" izgoreo je u požaru koji se dogodio u noći između srede i četvrtka u Leposaviću, ispred zgrade u kojoj živi vlasnik.

Portparol Kosovske policije Branislav Radović rekao je da je vozilo bilo parkirano u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj živi vlasnik, da je obavljen uviđaj i da je tužilac to delo okarakterisao kao podmetanje požara.Kosovski mediji tvrde da se radi o vozilu Slavka Simića iz Srpske liste, koji je potpredsednik Skupštine Kosova i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.

Povodom podmetnutog požara oglasio se i Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji je ovo okarakterisao kao kukavički napad.

- Činjenica da se ovo dogodilo u Leposaviću, na krajnjem severu Kosova i Metohije, trebalo bi da bude poruka da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze - navodi se u saopštenju Đurića.

On je poručio "naručiocima i izvršiocima ovog kukavičkog napada u ime države Srbije i Srpske liste da ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu i Metohiji, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi".

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, ovo je 44. paljenje vozila od 2014, u sredinama u kojima žive Srbi.

Sredinom prošle godine, u Zubinom Potoku, automobil je zapaljen još jednom funkcioneru Srpske liste. Radilo se o Milošu Peroviću koji je tada obavljao funkciju zamenika ministra za socijali rad, a koji je sada takođe poslanik u kosovskoj skupštini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati