Hronika

Direktno.rs

11. 12. 2019. 20:14 0

Atentat, Joanikije i Davidović

Sinoć je u hotelu Kraun Plaza u Beogradu hicem iz snajpera ranjen biznismen Miodrag Davidović - Daka, crnogorskoj javnosti poznat i kao veliki dobrotvor SPC. Davidović nije bio propisno ni zbrinut u bolnici kada su beogradski tabloidi objavili vest da je pronađen snajper iz koga je pucano, kao i automobil koji su napadač ili više njih koristili. Sve u ugljenisanom stanju. Bila je to, mora se konstatovati, efikasna akcija srpske policije.

Javnost je u samo sat vremena imala tri poznate činjenice: srećom lakše povređenog Davidovića, vozilo i oružje. Tabloidi u Srbiji, ali i pojedini portali u Crnoj Gori u prvim vestima su istakli da je u društvu Davidovića bio i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Neki od njih su odmah počeli da spekulišu da li je meta uopšte bio Davidović, ili je meta bio vladika Joanikije. Zanimljivo je i to da su pojedini mediji u rekordno kratkom roku na svojim portalima objavili biografiju Miodraga Davidovića.

Episkop Joanikije, koji se smatra dostojnim za čuvara pećkog trona, nije miljenik ni zvaničnog Beograda, ni zvanične Podgorice, ali je miljenik pravoslavnog naroda u obe države. Kao retko koji episkop, zbog svojih nespornih vrlina, Joanikije uživa izuzetan autoritet i među sveštenstvom SPC na svim meridijanima, i nije tajna da ga mnogi priželjkuju za naslednika patrijarha Irineja.

Kako se ničim izazvan, samo deset dana uoči najavljenog crkveno narodnog sabora u Nikšiću, baš Joanikije našao usred pucnjave bez žrtava, pokazaće meseci pred nama. Iz medija se može pročitati da Miodrag Davidović živi u hotelu "Kraun Plaza", što ovaj napad čini još sumnjivijim.

Atentatori kao da su čekali da ga nanišane baš u društvu vladike Joanikija. Atentat iz "Kraun Plaze", u kojem snajperista Davidovića srećom pogađa samo u ruku, a Joanikija po svemu sudeći cilja „u glavu“ teško da je delo „amatera“, iako svoj primarni „zadatak“ nije izvršio. Doduše još je nejasno i šta mu je bio primarni zadatak, i da li je baš ova situacija bila zadati okvir naručioca?!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati