Hronika

[ Izvor: In4s.net ]

11. 12. 2019. 16:01 0

DRUGI PIŠU IN4S: Identitet na snajperu

Sinoćnji pucaj u hotelu Кraun Plaža nedvosmisleno je ispaljen u Daku Davidovića ali se postavlja pitanje zašto baš u prisustvu jednog od najuglednijih episkopa srpske crkve, vladike Budimljansko - nikšićkog Joanikija, čoveka bez mrlje u životu, nesalomivim Hristovim sledbenikom i po mnogima najjačom karikom odbrane srpskog- autohtonog identiteta u Crnoj Gori.

 

Sve se odigralo munjevito. Gotovo filmski. Vladika Joanikije i Miodrag Davidović su sedeli u jednoj od sala na prvom spratu beogradskog hotela Кraun Plaza i razgovarali o Davidovićevoj zadužbini manastirskom kompleksu u Goliji.

Davidović je nalakćen rukama na stolu nešto objašnjavao vladiki kada se čuo tup udarac kroz staklo i opiljak od stolice je vladiku pogodio iznad oka. “Na pod”, viknuo je čovek iz obezbeđenja – gađaju nas snajperom”, dodao je bacajući se i sam prema vladiki Joanikiju i Davidoviću, piše In4s.net.

Kako navode, vladika Joanikije je krajičkom oka ugledao na stolu crvenu mrlju. “Otkud prosuto crno vino kada ga nismo pili?”, zapitao se i ne sluteći da je njegov sagovornik ranjen. Tek kasnije je ugledao krvavu desnu šaku u koju se zario metak u trenutku dok je stajala u visini grudnog koša.

Snagu projektila oslabilo debelo dvoslojno staklo konstrukcije hotela i naslon stolice. Pribranost Davidovićevog telohranitelja sprečila je tragičan epilog, a istraga će utvrditi da li je ispaljen i drugi vezani projektil u šta sumnjaju upućeni u pvakvu vrstu lukvidacija. Metak profesionalca je verovatno stigao sa okolnih zgrada što govori da je Davidović pomno praćen i opserviran i pitanje je kakvu je logistiku imao ubica. Zanimljivo je da se na gala večeri povodom promocije u susednoj sali hotela nalazio i crnogorski ambasador u Srbiji Tarzan Milošević koji je nonšalantno prošao pored mesta događaja dva sata nakon pucnjave.

Pokušaj ubistva crnogorskog biznismena Miodraga Dake Davidovića snajperskim hicem u prestižnom beogradskom hotelu Кraun Plaza verovatno je početak brutalnog obračuna sa oponentima režima u Crnoj Gori.

Bivši načelnik policije, ministar u ratnoj vladi SAO Hercegovine, Daka Davidović, kum Momira Bulatovića, nekadašnjeg predsedika Crne Gore i premijera SRJ, devedesetih i kasnije je stekao ozbiljan kapital sukobivši se sa staljinističko – kriminalnim režimom u Crnoj Goru zbog podrške srpskoj opoziciji, što ga je primoralo da svoje poslove i život izmesti u Srbiju i Republiku Srpsku.

Sinoćnji pucaj u hotelu Кraun Plaža nedvosmisleno je ispaljen u Daku Davidovića ali se postavlja pitanje zašto baš u prisustvu jednog od najuglednijih episkopa srpske crkve vladikom Budimljansko – nikšićkom Joanikijem čovekom bez mrlje u životu, nesalomivim Hristovim sledbenikom i po mnogima najjačom karikom odbrane srpskog- autohtonog identiteta u Crnoj Gori. Pokušaj likvidacije finansijera srpske opozicije i zadužbinara crkve ne isključuje motive poslovnog aspekta Davidovićevog života, ali mesto, način i društvo u kom se nalazio bacaju sumnju na više razloge ovog zločinačkog čina, pre svega što koincidiraju sa najavom vlasti Crne Gore o otimanju hrmamova srpske crkve i pozivom vladike Joanikija na crkveno – narodni sabor 21. decembra u Nikšić u hramu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Da li je vladika upao u već pripremljenu zasedu za Davidovića dok je ubica ignorisao promenjene okolnosti siguran u svoje streljačko umeće ili je ovakav trenutak izbor naručioca da se pošalje dodatna poruka kliru srpske crkve u Crnoj Gori kao i da se poseje strah među vernicima i srpskim življem spremnim da brani svoje svetinje “otkriće” istraga čiji ćorsokak je jedino izvestan u moru nedoumica koje lebde nad ovim brutalnim činom.

Naslednici Jova Кapičića koji se javno hvalio likvidacijama u odbrani države očito ne prezaju ni od čeka kako bo zaštitili svoje pozicije i krvavo stečeni kapital.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati