Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

20. 11. 2019. 11:30 0

Pripadnik Valjevske grupe sebi prerezao vrat u sudnici

U toku suđenja Valjevskoj grupi pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici.

Jeličić se javio za reč, izašao za sudsku govornicu, i uz reči "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat.

Portparol Višeg suda Tatjana Tešić potvrdila je agenciji Beta da je optuženi Zoran Jelićić danas naneo sebi povrede tokom suđenja u Specijalnom sudu, ali je navale da je rana u predelu vrata površinska, kao i da je sudska straža intervenisala i sprečila ga da se dalje povređuje.

On je kolima Hitne pomoći prevez na VMA.

"Valjevski klan" je 2009. godine u velikoj akciji policije uhapšen, teškog ubistva, zločinačkog udruživanja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda, i iznude novca. Ovaj klan je startovao 2006. godine. Okrivljeni MIlan Lazarević, poznatiji kao Laza Bombaš, bio je vođa ove grupe koja je tri godine vršila velika razbojništa. On je uhapšen nakon ubistva Željka Đedovića (30) u noći između 3. i 4. aprila 2009. godine. Tada je u javnost dospelo da je jedan od saučesnika u ubistvu bio Milan Miljanović, pripadnik beogradske policije, koji je svoju službenu uniformu pozajmio vođi valjevske kriminalne grupe, s kojim se od ranije poznavao.

U toj uniformi je Zoran Jeličić (40) iz Padinske Skele kod Beograda, u centru Valjeva ubio Željka Đedovića sa kojim je Lazarević kao vođa klana bio u sukobu od 2006. godine.

Prema pisanju medija, Jeličić se dovodi u vezu sa još jednim nerazjašnjenim pokušajem ubistva i nekoliko razbojništva na području Valjeva. Naime, on je bio zadužen za najteža krivična dela, dok se ostatak organizovane kriminalne grupe bavio paljevinama, uterivanjem straha i pretnjama vlasnicima objekata, od trafika do preduzeća, koje su više godina reketirali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati