Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

26. 09. 2024. 18:00 17

Vulin vozi luksuzni auto: Košta kao tri stana na Novom Beogradu (FOTO)

Na današnjoj sednici Skupštine, Slavica Radovanović, narodna poslanica iz Narodnog pokreta Srbije i pukovnica policije u penziji izjavila je da se vozilo Mercedes BRABUS nalazi u garaži SIV-a i da ga aktuelni potpredsednik Vlade Srbije koristi.

Sve je počelo govorom Miroslava Aleksića koji je je rekao da je potpredsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vulin, saučesnik u bekstvu ruskog krijumčara oružja i da vozi Mercedes BRABUS G klase. Posle reakcije Vulina i objašnjenja da je automobil zapravo zaplenila policija, javila se Slavica Radovanović koja je objasnila da nije reč o zaplenjenom automobilu već o službenom vozilu, piše Nova.rs.

Koliko košta i kako izgleda Mercedes G klase BRABUS?

Mercedes G klase BRABUS smatra se jednim od najjačih terenaca na svetu. Njegova cena iznosi 660.000 evra. Kako piše „Magazinauto“ Osim ogromne snage, maksimalni obrtni moment je veći od mnogih kamiona - sa 1.500 njutn-metara može da pomeri i most. Do stotke stiže sa svega 3,9 sekundi a maksimalna brzina mu je ograničena na 270 km/h.

Dolaskom potpuno nove G klase, ciklus tjuninga kreće ispočetka. Za prvi tjuning odrađeno je lako pojačanje. Fabrički Mercedes G500 ima 422 konjske snage a Brabus ga je pojačao na 500 konja i 710 Nm.

Iako je reč o početnoj fazi tjuninga, to je više nego dovoljno da od 0 do 100 km/h stiže za 5,7 sekundi. Zanimljivo je da je maksimalna brzina ograničena na 210 km/h.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Priprema je pola posla

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati