Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 03. 2023. 16:31 7

Peticija za smenu Zagorke Dolovac i Nenada Stefanovića

Na sajtu peticije.online je pokrenuta peticija za smenu republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, kao i njegove zamenice Brankice Marić.

- Mi dole potpisani, u ime pravde, u ime istine, u ime slobode! Zahtevamo od Narodne skupštine Republike Srbije da hitno smeni republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac, višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića i njegovu zamenicu Brankicu Marić i da u najkraćem roku tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović budu vraćene u Odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva i da im se omogući nastavak rada na oduzetom predmetu korupcije u EPS-u - navodi se na sajtu peticije.online.

Dodaje se i da zahtevaju od Državnog veća tužilaca da pokrene disciplinski postupak protiv Zagorke Dolovac i Nenada Stefanovića zbog, kako se navodi, teških povreda Ustava i zakona.

- Predano i savesno, tužiteljke Savović i Paunović otkrile su malverzacije u sistemu Elektroprovrede Srbije u iznosu od skoro osam miliona evra našeg novca, a nakon hapšenja osumnjičenih prebačene su iz Odeljenja za borbu protiv korupcije u Odeljenje za opšti kriminal i predmet im se oduzima. Razlozi su jasni - otkrile su kako funcioniše korputivna šema i kako se preko javnih preduzeća ispumpava naš novac koji završava u džepovima predstavnika vlasti - navodi se u objavi i zaključuje se:

- Više javno tužilaštvo mora biti garant nezavisnog pravosuđa, garant prava i pravde i preduslov uspostave i očuvanja demokratije. U našem pravosudnom sistemu ima još Bojana i Jasmina. Naša je obaveza da ih podržimo, da ih ohrabrimo i odbranimo njihovo pravo da po savesti zastupaju interese svih građanki i građana Srbije i tako vršioce vlasti vrate u pravne okvire. Zbog toga je značajan svaki pojedinačan potpis ovoj peticiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati