Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

29. 01. 2023. 13:44 7

Smenjena direktorka „Torlaka“ dr Vera Stoiljković

Dr Vera Stoiljković, dosadašnja v.d. direktora Instituta za virusologiju, vakcine i setume „Torlak“ smenjena je sa tog mesta na sednici Vlade Srbije, u četvrtak, 26. januara, saznaje Danas.

Rešenje o razrešenju, u kome se navodi da se „razrešava dr Vera Stoiljković dužnosti u „Torlaku“, potpisala je Ana Brnabić, predsednica Vlade, kao i da će to biti objavljeno u „Službenom glasniku“.

Isrtovremeno, na istoj sednici Vlade imenovan je novi v.d. direktora u „Torlaku“ Luka Dragačević.

Vera Stoiljković nije odgovorila na pozive novinara Danasa, ali nam je informaciju o njenoj smeni potvrdio Miroslav Stajić, diplomirani biolog i specijalista medicinske mikrobiologije, koji je u „Torlaku“ bio šef Odeljenja za proizvodnju toksoida difterije, šef Odeljenja za kombinovanje bakterijskih vakcina i autor proizvodnje seruma protiv zmijskog otrova, a sada je u penziji.

- Smenjena je dr Vera Stoiljković na poslednjoj sednici Vlade, u četvrtak, 26 januara. To je velika stvar za „Torlak“ i Srbiju. Ona nije ni trebalo da bude imenovana na to mesto pre devet godina. Svedoci smo da je tokom njenih mandata u „Torlaku“ otišlo mnogo dobrih stručnjaka, da smo mi zaposleni još 2013. godine ukazivali na nepravilnosti u toj kući, ali i da je poslednja afera u vezi sa BSG vakcinom prelila čašu. Odnosno, ako ima još ljudi koji ne znaju o čemu se radi, novorođenčad u GAK „Narodni front“ umesto prave vakcine, dobila su fiziološki rastvor - opisuje naš sagovornik.

Govoreći o novom v.d. direktora Luki Dragičeviću, on kaže da je „to mlada osoba zhaposlena u „Torlaku“, kao i da će „stručno može da donese samo dobro toj kuću“.

- Ali, sam neće ništa moći ukoliko ne bude imao podršku Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja - kazao je Stajić.

Podsetimo, prema objavljenim informacijama, dr Vera Stoiljković je specijalista fizikalne medicine. Pre postavljenja na mesto v.d. direktora Instituta „Torlak“, početkom 2013. godine, bila je načelnica Odseka za prijem i obradu naloga za intervencije u Hitnoj pomoći.

Danas na sajtu „Torlaka“ i dalje stoji da je v.d. direktora dr Vera Stoiljković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati