Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 01. 2023. 12:10 7

Božić, izvrgli ste ruglu svaki član Zakona o dobrobiti životinja

Gospođo Božić, čitavu deceniju dozvoljavate javašluk i zlostavljanje nedužnih životinja. Izvrgli ste ruglu svaki član Zakona o dobrobiti životinja i sada nam Vi obećavate da ćete uvesti red kontrolom svih prihvatilišta za životinje - izjavila je Tijana Šerbula iz resornog odbora za brigu i zaštitu životinja Stranke slobode i pravde.

- Vašom najavom kontrole doslovno ste rekli prihvatilištima da pospreme sav "nered", a potom im u kontrolu šaljete veterinarske inspektore koji godinama guraju ove probleme pod tepih. Šta da očekujemo da vidimo u izveštajima tih inspektora iz najavljenih kontrola prihvatilišta?

- Da li ćemo u njima pročitati da zatečene životinje državnim azilima umiru od gladi i žeđi, da su 24 časa sedam dana u nedelji bez zaklona na minusu, vetru, snegu i kiši, umiru od infekcija zbog nehigijenskih uslova, od neadekvatnog lečenja, što se ne leče, što se zlostavljaju? Da li će se u tim izveštajima naći da su članovi komisije za eutanaziju uglavnom nestručni kadrovi i da je od na primer 691 uhvaćenog psa eutanazirano čak 677 pasa?

- Sve ovo znaju veterinarski inspektori, jer su dobili stotine prijava u prethodnih deset godina za zlostavljanje životinja u prihvatilištima. Zato prestanite da nam pričate priče, jer narod u vaše bajke više ne veruje.

- Mi zahtevamo ne samo red u prihvatilištima i poštovanje Zakona RS, već da svi nadležni i svi koji su učestvovali u zlostavljanju i ubijanju životinja odgovaraju pred državnim organima i budu kažnjeni za svoja zlodela. Ukoliko država nije u stanju da organizuje humano zbrinjavanje životinja, neka svoj prostor i ogromne budžete koje na ovo izdvaja dodeli udruženjima građana za dobrobit životinja - izjavila je Tijana Šerbula iz resornog odbora za brigu i zaštitu životinja Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati