Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

23. 01. 2023. 11:24 0

Radnici Zastava oružja danas štrajkuju

Radnici fabrike Zastava oružje će danas jednočasovnom obustavom rada štrajkovati kako bi upozorili državne institucije da je nedopustivo dalje urušavanje fabrike kroz gašenje institucije generalnog direktora.

Fabrika je ušla već u drugi mesec kako je prisutna zavera ćutanja, a što se u najnegativnijem ispoljava na fabričko poslovanje. Štrajkački odbor je mišljenja da niko nema mandat da donosi nezakonite odluke i da to radi na račun radnika i fabrike. Radnici su svedoci da je već godinama prisutna privatizacija javne funkcije od strane predsednika Nadzornog odbora koji je i pukovnik Vojske Srbije, a koju bi trebalo da obavlja isključivo u javnom interesu, smatraju oni. Isplata zarada koja je izvršena u prošli petak u popodnevnim satima nije rezultat normalnog stanja i zdravlja fabričkog sistema, pa je zato neophodno što hitnije postaviti odgovorne rukovodne i upravljačke strukture kako bi se što pre krenulo u otklanjanje šetnih posledica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati