Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

21. 01. 2023. 17:12 26

"Predsedniče, karikaturo Jeremića koji je karikatura Šešelja"

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić prokomentarisao je nemački predlog za Kosovo, navodeći da u vreme njegovog mandata ono što je predložila bivša nemačka kancelarka Angela Merkel nije ni blizu onoga što imamo danas. U polemiku se uključio i analitičar blizak vlasti Nebojša Krstić nazivajući Tadića "tviterašom koji piše pseudopatriotske budalaštine".

- Nemački predlog koji je u vreme mog mandata donela Merkel, sudeći po onome što znamo o ovom sporazumu ni blizu nije predstavljao opasnost za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, koliko to predstavlja ovaj sporazum... - napisao je Tadić, dodajući da je sve bilo potpuno transparentno i jasno.
Na ovo je odgovorio Nebojša Krstić, analitičar blizak vlasti, rekavši koliko je izjava Tadića "otužna".- Samo nemoj u ovako teškom trenutku za Srbiju i vlast da te tuga slomi, jer trebaćeš im sada više nego ikada. A inače, otužno je kada čovek nakon svih godina postane lukrativnim poslovima plaćeni režimski apologeta…tako da kad si to preboleo, lako ćeš i ovo. Drži se - uzvratio je Tadić.Krstić je nakon toga Tadića nazvao i "karikaturom Vuka Jeremića koji je karikatura Šešelja iz mlađih dana", ali ga je i optužio da je iznedrio lopove-milijardere.

Zaključio je rečenicom da je Tadić "tviteraš koji piše pseudopatriotske budalaštine".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima SAD, Nemačke, Francuske i Italije, a na kojem se govorilo o nemačko-francuskom planu za Kosovo, da smo spremni da prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma, ali je dodao da je pokazao rezervisanost po jednom važnom pitanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati