Društvo i ekonomija

20. 01. 2023. 11:56 1

Sprečiti nezakonita otpuštanja u JKP Tržnica Niš

Udruženi sindikati Srbije Sloga pozvali su nadležne Grada Niša i gradonačelnicu Draganu Sotirovski da ne usvoje novi Pravilnik JKP Tržnica Niš, koji je prema saznanjima tog sindikata predat na usvajanje Gradskom veću, čime bi bez posla ostalo dvadesetak radnika.

- Naime, prema našim saznanjima, u ovom preduzeću je u toku postupak izrade spiska dvadesetak radnika koji će novom
sistematizacijom bili proglašeni tehnološkim viškom - navodi se u saopštenju sindikata Sloga.
Udruženi sindikati Srbije ,Sloga kao osnivač Sindikata Sloga u JKP Tržnica Niš koji deluje u okviru tog preduzeća, uputio je ranije molbu za organizovanje sastanka sa direktorom JKP Tržnica Niš Goranom Đorđevićem, gde bi zatražili informacije i saznanja o dešavanjima u tom preduzeću, jer su veoma zabrinuti.

- Zamolili smo ih da nam predlože termine koji su u skladu sa njihovim obavezama, a sve kako bismo mogli da preciziramo termin sastanka. Međutim, odgovora do danas nije bilo, što dodatno produbljuje našu zebnju i zabrinutost da će biti otpuštanja i da će dvadesetak radnika i njihovih porodica ostati bez primanja - kaže se u saopštenju Sloge.

Istakli su da je krajem 2022. godine u JKP Tržnica Niš izvršen prijem novih desetak radnika, a sada se "potpuno mistično sprovodi postupak proglašenja tehnološkog viška, što ozbiljno dovodi u sumnju da će pod plaštom sistematizacije biti izvršena nezakonita otpuštanja radnika radi uhlebljenja podobnih".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati