Društvo i ekonomija

[ Izvor: Index.hr ]

17. 01. 2023. 15:12 3

Ukidanje rominga za EU ove godine?

Ove godine trebalo bi da zaživi sporazum o romingu, prema kojem bi sve pozive mobilnim telefonom, baš kao i korišćenje interneta na Zapadnom Balkanu i EU plaćali po istim cenama koje plaćamo u svojim državama, piše Index.hr.

Poslanik u hravtskom Saboru Bojan Glavašević objavio je na svom Tviter nalogu da ta ideja postoji već dugo, ali da je sada blizu realizacije.

- Danas je u Saboru održan odbor za evropske poslove, na kojem je državna sekretarka Andreja Metelko Zgombić rekla da je glavni sporazum već potpisan, ali da treba potpisati još par manjih sporazuma. Na pitanje kada bi se to trebalo realizovati, odnosno stupiti na snagu, rekla je – ove godine - rekao je Glavašević, prenosi Index.hr.U sporazum bi, prema Glavaševićevim rečima, trebalo biti uključene sve zemlje Zapadnog Balkana – Srbija, Severna Makedonija, BiH – koje su na bilo koji način uključene u proces pristupanja Europskoj uniji. Pre nego što bude ukinut roming, razgovor bi trebalo da pojeftini, jer je u decembru potpisana deklaracija prema kojoj će od oktobra ove godine roming biti jeftiniji između zemalja Zapadnog Balkana i članica Evropske unije.

Roming unutar EU već neko vreme je ukinut, baš kao i roming u zemljama Zapadnog Balkana koje nisu u Uniji.

Od 1. jula 2021. naknade za roming u regionu Zapadnog Balkana su jednake nuli, tako da više nema dodatnih troškova za sve roming usluge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati