Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

07. 12. 2022. 16:43 5

Produžen rok pijačnim prodavcima za fiskalne kase

Pijačni prodavci neće morati da imaju fiskalne kase do kraja 2023. godine, potvrdio je Srđan Praštalo, predsednik Udruženja pijačnih prodavaca Opstanak.

- Rok za izuzeće iz obaveze fiskalizacije produžen nam je do 31. decembra 2023 godine. Produžetak roka nam ostavlja više vremena da se potrudimo i mi sa naše strane. Naravno, tu je jako komplikovana stiuacija oko pijačne prodaje, jer ima puno elemenata koji bi trebalo da se poprave kako bi se situacija uopšte popravila - rekao je Praštalo.

Ministarstvo finansija im je, kaže, izašlo u susret.

- Sada tu ostaju lokalne samouprave koje su vlasnici preduzeća koja se bave izdavanjem pijačne opreme. Naravno da mi nemamo ništa protiv da jednog dana budemo fiskalizovani, ali kada se za to steknu uslovi. Za sada uslova - nema - ističe sagovornik N1.

Šta više, dodaje, pijačna prodaja je u padu.

- Beleži se drastičan pad prometa, smanjuje se broj zakupaca, što mogu da vam potvrde u javno komunalnim preduzećima koja upravljaju pijacama u gradovima. Nameti su sve veći, sve je veći prosek godina ljudi koji se bave pijačnom prodajom, i sve u svemu - cela grana pijačne trgovine postaje neinteresantna i nekonkurentna u tržišnoj utakmici koja se vodi - zaključuje predsednik Udruženja pijačnih prodavaca Opstanak

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati