Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 12. 2022. 08:42 9

Đilas: Povećati plate prihvatanjem predloga Zakona o porezu na ekstra zaradu (VIDEO)

Već u 2023. godini minimalna plata lekara početnika može da bude 150.000, minimalna plata medicinskih sestara 85.000, a nastavnika početnika u svakoj školi 100.000 dinara, uz povećanje plate i za vannastavno osoblje - objasnio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobde i pravde.

- Za ovo je ukupno potrebno 640 miliona evra. Odakle? Kako? Dovoljno je prihvatiti predlog Zakona o porezu na ekstra zaradu, koju je predložila Stranka slobode i pravde, a koji se odnosi pre svega na kompanije NIS i Ziđin, koji će ove godine napraviti dobit u Srbiji od 2 milijarde evra, što je nekoliko puta više nego u prethodnoj godini.

Naš predlog je da 50 odsto te ekstra zarade se vrati u budžet, da se da za ove plate, a da ostane još 300 miliona za druge stvari. Naš predlog je zasnovan na tome što pola Evrope već to ima, od Velike Britanije do Rusije, a upravo ovih dana se spremaju da usvoje takav zakon i Nemačka i Francuska.

Znači, nije pitanje da li možemo, pitanje je da li je Vlada Srbije spremna da donese odluku da ovoga puta bude prioritet interes građana Srbije a ne interes stranih kompanija - zaključio je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati