Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 11. 2022. 19:16 15

SPS: Obilaznica oko Beograda zvaće se "Milutin Mrkonjić"

U nedelju se završava godinu dana od smrti bivšeg ministra i počasnog predsednik Socijalistička partije Srbije Milutina Mrkonjića. Tim povodom SPS se oglasio na društvenim mrežama, istaknuvši da će obilaznica oko Beograda dobiti naziv u čast pokojnog Mrkonjića.

" - Obeležena godišnjica od smrti Milutina Mrkonjića: Nova obilaznica oko Beograda nosiće Mrkonjićevo ime. Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, preminuo je pre godinu dana, tačnije 27. novembra 2021. godine.

Na Novom groblju u centru Beograda u Aleji zaslužnih građana, gde je Mrkonjić i sahranjen, danas je održan pomen tim povodom. Rukovodstvo SPS na čelu sa predsednikom Ivicom Dačićem, kao i porodica, brojni prijatelji poštovaoci Milutina Mrkonjića, došlu su da odaju poštu pokojnom Mrki.

Predsednik SPS Ivica Dačić, istakao je, držeći govor, da će obilaznica oko Beograda poneti ime po Mrkonjiću.- Predsednik Republike me je zamolio i ovlastio da mogu da prenesem da je on doneo odluku da predloži nadležnim državnim organima čiji je to posao da se obilaznica oko Beograda nazove imenom Milutna Mrkonjića. O tome je on govorio još prošle godine kada je Mrkonjić umro, ali evo povodom godišnjice njegove smrti važno je da to građani znaju. I evo, ja mu se zahvaljujem u ime Socijalističke Partije Srbije, u svoje ime i, naravno, u ime samog Milutina Mrkonjića koji je živeo za svoje projekte - izjavio je Ivica Dačić i dodao:

- Kao što vidite veliki broj poklonika onoga što je predstavljao Milutin Mrkonjić je ovde danas i ovo nije samo mesto gde se dešava nešto tužno. Mi se svakoga dana susrećemo s nečim što nas podseti na Milutina Mrkonjića – naveo je Dačić", stoji u objavi SPS na Instagramu.

Podsetimo, Mrkonjić je nakon duge i teške bolesti preminuo u 80. godini, a bio je u dva navrata ministar, u vladi Mirka Cvetkovića (ministar saobraćaja), kao i u vladi Ivice Dačića (ministar infrastrukture).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati