Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 11. 2022. 11:45 1

Samo nastavnici jedne škole nisu dobili platu - zbog odmazde vlasti

"Juče je zaposlenima u obrazovanju isplaćen drugi deo plate za mesec oktobar - u svim školama, osim u jednoj, za vlast nepodobnoj školi", navodi se u saopštenju Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

"Zaposleni u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani su bili šokirani da jedino njima na račune nije legao zarada za prethodni mesec. Školski odbor ove škole se dva puta usudio da izabere za direktora osobu koja nije po volji vlasti, pa je konkurs zbog toga oba puta poništen.

Sa druge strane, prethodnoj direktorki je ugovor istekao 8.11. i već tada je ministar Ružić morao da imenuje vršioca dužnosti direktora ove škole. Međutim, on je to učinio tek 17.11, a školu je ostavio 10 dana bez rukovodstva. Sadašnja v.d. direktorka nije još uvek uspela da deponuje potpis i zaposleni zbog toga nisu dobili platu na vreme, a još uvek nije ni poznato kada će im biti isplaćeni lični dohoci. Za to vreme, njima dospevaju za naplatu računi i rate za kredite i na svako kašnjenje će im biti obračunata zatezna kamata.

Sa primanjima, koja su daleko ispod republičkog proseka, ovo će biti ogromno opterećenja za njih. Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke, zbog toga, zahteva od Ministarstva prosvete da odmah reši ovaj problem i da zaposlenima u OŠ "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani uz platu uplate i zateznu kamatu za svaki dan kašnjenja, jer krivci za ova dešavanja su isključivo ova bahata vlast i ministar Ružić", zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati