18. 11. 2022. 16:33 5

DS: Ružić da podnese ostavku zbog kršenja zakona

"Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva od Ružića da momentalno podnese ostavku na mesto ministra prosvete, zbog do sada neviđenog i flagrantnog kršenja Zakona o opštem upravnom postupku i kršenja Ustava Republike Srbije", navodi se u saopštenju Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

"U pokušaju da se, po svaku cenu, za direktorku Osnovne škole "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani izabere vlasti podobna kandidatkinja, a ne ona koju je dva puta izabrao Školski odbor, ministar Ružić je ukinuo instituciju žalbe i uveo praksu prekog suda. Zapisnik inspekcije, kojim se konstatuju banalni propusti prilikom sprovođenja konkursa za direktora škole, Školskom odboru je dostavljen 9.11.

U zakonskom roku, 14.11. Školski odbor je podneo pravno argumentovan prigovor na ovaj zapisnik. Međutim, ministar je na osnovu tog zapisnika, 7.11, dakle i pre nego što je zapisnik dostavljen u školu - poništio po drugi put konkurs za direktora pomenute škole. Ružić je ovim postupkom ukinuo elementarno pravo žalbe, grubo prekršivši član 36. Ustava Srbije.

Zbog toga, Demokrtaska stranka očekuje od ministra da momentalno podnese ostavku", zaključuje se u saopštenju DS.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Metalika moj dobar drugar

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?