Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 11. 2022. 16:33 5

DS: Ružić da podnese ostavku zbog kršenja zakona

"Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva od Ružića da momentalno podnese ostavku na mesto ministra prosvete, zbog do sada neviđenog i flagrantnog kršenja Zakona o opštem upravnom postupku i kršenja Ustava Republike Srbije", navodi se u saopštenju Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

"U pokušaju da se, po svaku cenu, za direktorku Osnovne škole "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani izabere vlasti podobna kandidatkinja, a ne ona koju je dva puta izabrao Školski odbor, ministar Ružić je ukinuo instituciju žalbe i uveo praksu prekog suda. Zapisnik inspekcije, kojim se konstatuju banalni propusti prilikom sprovođenja konkursa za direktora škole, Školskom odboru je dostavljen 9.11.

U zakonskom roku, 14.11. Školski odbor je podneo pravno argumentovan prigovor na ovaj zapisnik. Međutim, ministar je na osnovu tog zapisnika, 7.11, dakle i pre nego što je zapisnik dostavljen u školu - poništio po drugi put konkurs za direktora pomenute škole. Ružić je ovim postupkom ukinuo elementarno pravo žalbe, grubo prekršivši član 36. Ustava Srbije.

Zbog toga, Demokrtaska stranka očekuje od ministra da momentalno podnese ostavku", zaključuje se u saopštenju DS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati