Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 11. 2022. 14:41 3

SSP: Studenti svoj dan dočekuju zaboravljeni od ove vlasti

Studenti u Srbiji svoj dan dočekuju zaboravljeni od ove vlasti. To pokazuju školarine koje konstantno rastu, povećanje cena obroka u studentskim menzama, veće cene prevoza, povećanje zakupnina za stanove... Ako tome dodamo povećanje cena hrane, jasno je da je živeti i studirati u Srbiji postao luksuz. Sve češće, porodice moraju da biraju koje dete će moći da pošalju na fakultet - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde povodom Međunarodnog dana studenata.

Saopštenje SSP-a prenosimo u celosti:

Pored nebrige vlast studente koji vredno uče i vređa i to tako što im se iz ministarskih i poslaničkih klupa kao i sa mesta gradonačelnika Beograda smeju oni koji su svoje diplome stekli na nepošten način. Zbog svega ovoga je broj diplomiranih studenata u poslednjih deset godina pao za 16 odsto.

Oni studenti koji završe fakultete imaju dva izbora: ili da se učlane u SNS i tako pridruže povlašćenima ili da napuste Srbiju. Svršeni studenti biraju ovo drugo. Oni beže trbuhom za hlebom i mozgom za dostojanstvom. To pokazuju i podaci Regionalne kancelarije populacionog fonda UN, prema kojima će za 18 godina svaka četvrta osoba biti starija od 65 godina.Mi u Stranci slobode i pravde verujemo u mladost ove zemlje i verujemo u znanje i zato zahtevamo da:

- Svi studenti koji očiste prvu godinu mogu sledeću da upišu besplatno
- Besplatno korišćenje prevoza
- Dostupne i stalno otvorene kabinete sa računarima na fakultetima
- Smanjenje cena školarine
- Privilegovane cene obroka u studentskim restoranima
- Renoviranje postojećih i izgradnju novih studentskih domova.
Da bi ovo uspeli neophodno je da povećamo budžetska izdvajanja za obrazovanje 50 odsto. I to je stvar odluke u Skupštini. Stranka slobode i pravde zna da je ulaganje u studente investicija u budućnost i garantuje da će se tako ponašati kada pobedimo režim koji mrcvari studente i njihove porodice, vređa profesore, a Univerzitete pokušava da stavi pod stranačku kapu

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati